Καβάλα: Πρόληψη, το «όπλο» κατά του καρκίνου του μαστού. Εκδήλωση για ένα θέμα που αφορά όλες τις γυναίκες [φωτογραφίες]

Η εκδήλωση-ομιλία διοργανώθηκε στη Μεγάλη Λέσχη από τον Σύλλογο Εθελοντών κατά του Καρκίνου Νομού Καβάλας, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ποταμουδίων Καβάλας

Ο μαστός αντιπροσωπεύει για κάθε γυναίκα ένα από τα σημαντικότερα σημεία του σώματός της. Αποτελεί το σύμβολο της μητρότητας και της θηλυκότητας. Δυστυχώς, πολλές γυναίκες αποφεύγουν να μιλήσουν για κάποιο ενδεχόμενο πρόβλημα και να αποκαλύψουν το «μυστικό» τους. Ένα μυστικό, όμως, που μπορεί να τους σώσει τη ζωή, εάν το φροντίσουν έγκαιρα και άμεσα.

Γι’ αυτό το τόσο σημαντικό θέμα το οποίο αφορά όλες τις γυναίκες, ο Σύλλογος Εθελοντών κατά του Καρκίνου Καβάλας, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ποταμουδίων Καβάλας, διοργάνωσαν το απόγευμα της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου 2022 στη Μεγάλη Λέσχη της Καβάλας ομιλία σχετικά με τον καρκίνο του μαστού, μετά από την ιδέα και πρωτοβουλία της προέδρου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας και αντιπροέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποταμουδίων, Κατερίνας Μαρκάκη.

Κύριος στόχος της εκδήλωσης ήταν να γίνουν ερωτήσεις από το κοινό προς τους ειδικούς, αλλά και ακουστούν εμπειρίες ανθρώπων που έχουν περάσει και ξεπεράσει το στάδιο του καρκίνου του μαστού.

Οι ομιλήτριες της εκδήλωσης

  • Νικολέτα Μαλλιαρού, Ιατρός Ογκολόγος Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας. Μίλησε για θέματα που αφορούν στον μαστό και στην πρόληψη του καρκίνου
  • Κατερίνα Χατζηδημητρίου, αντιπρόεδρος Κοινωνικής Πρόνοιας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Θέμα ομιλίας: «Επικοινωνία με τον ογκολογικό ασθενή και το περιβάλλον του. Ποιες λέξεις πρέπει να αποφεύγουμε όταν μιλάμε με έναν ασθενή»
  • Μαρία Στεργίδου, Ψυχολόγος του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Καβάλας: «Όλα γύρω από την ψυχολογία και τη στήριξη του ασθενούς»