Μόνιμος Φυσίατρος στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Xρυσούπολης

Η εξυπηρέτηση πραγματοποιείται σε παιδιά και ενήλικες με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία

Το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Xρυσούπολης του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας διαθέτει μόνιμο Ιατρό Φυσίατρο. Ο Φυσίατρος είναι ο Ιατρός που είναι εξειδικευμένος στη Φυσική Ιατρική και Αποκατάσταση, η οποία επικεντρώνεται στην πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία παθήσεων που οδηγούν σε προσωρινές ή μόνιμες διαταραχές και επηρεάζουν τη λειτουργικότητα ασθενών, περιορίζοντας τις δυνατότητες τους να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους ανάγκες και δραστηριότητες.
Οι Φυσίατροι, επιπλέον της φαρμακευτικής αγωγής, χρησιμοποιούν διάφορες θεραπευτικές τεχνικές και φυσικά μέσα, όπως θερμότητα, νερό, ηλεκτρισμό, καθώς και θεραπευτική άσκηση.

Ορισμένες παθήσεις/παθολογικές καταστάσεις με τις οποίες ασχολείται ο Φυσίατρος και παρακλινικός έλεγχος/παρεμβάσεις που μπορεί να διενεργεί κατά περίπτωση, περιλαμβάνουν: :
-Νευρολογικές παθήσεις, όπως: αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, κακώσεις νωτιαίου μυελού, πολλαπλή σκλήρυνση, Ν.Parkinson, περιφερικές νευροπάθειες.
-Mυοσκελετικές παθήσεις/σύνδρομα (αυχεναλγία, οσφυαλγία και άλλα επώδυνα σύνδρομα).
-Διαχείριση σπαστικότητας.
-Διηθήσεις μαλακών μορίων, ενδαρθρικές εγχύσεις φάρμακων.

Ο Φυσίατρος ως Επιστημονικά Υπεύθυνος συντονίζει τη Διεπιστημονική Ομάδα, η οποία απαρτίζεται από Ψυχολόγο, Κοινωνιολόγο, Εργοθεραπευτή, Φυσικοθεραπευτή, Λογοθεραπευτή, Νοσηλευτές.
H Διεπιστημονικη Ομάδα εξυπηρετεί σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.
Τα άτομα εξυπηρετούνται για θεραπείες:
Εργοθεραπείας, Λογοθεραπείας,Φυσικοθεραπείας, Ψυχολογικής και Κοινωνικής υποστήριξης.
Η εξυπηρέτηση πραγματοποιείται σε παιδιά και ενήλικες με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.