Η Ελευθερούπολη τίμησε τους ήρωες που έπεσαν για την απελευθέρωσή της από τον οθωμανικό ζυγό [φωτογραφίες]

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο ηρώο του δημοτικού πάρκου της έδρας του Δήμου Παγγαίου, παρουσία εκπροσώπων των Αρχών

Την απελευθέρωσή της από τον Οθωμανικό ζυγό το έτος 1912 γιόρτασε η Ελευθερούπολη και ο Δήμος Παγγαίου την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022, παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Οι εκδηλώσεις τιμής της μνήμης των ηρώων που έπεσαν για την απελευθέρωση του τόπου ξεκίνησαν με την επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο ηρώο του δημοτικού πάρκου και τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξως πεσόντων, με τις εκδηλώσεις να ολοκληρώνονται με την παράθεση δεξίωσης στους εκπροσώπους των Αρχών.

«Τιμήσαμε σήμερα την Επέτειο απελευθέρωσης της Ελευθερούπολης και της περιοχής του Παγγαίου από τον Οθωμανικό ζυγό, τον Οκτώβριο του 1912, παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, βουλευτών της Π.Ε. Καβάλας και των αρχών του τόπου. Διατηρούμε την ιστορία μας και τιμούμε όσους αγωνίστηκαν για την Πατρίδα», ανέφερε στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης.

*Φωτογραφίες: Studio Παπαευαγγέλου