«Σήκω Ψυχή Μου»: Κοιτώντας μέσα από τη χαραμάδα των ντοκουμέντων τον ξεριζωμό των Ελλήνων της Μικράς Ασίας [φωτογραφίες]

Μια έκθεση του Ιδρύματος για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία της Βουλής γεμάτη μνήμες φιλοξενείται από το απόγευμα της Δευτέρας 24 Οκτωβρίου 2022 στη Μεγάλη Λέσχη της Καβάλας

Από το απόγευμα της Δευτέρας 24 Οκτωβρίου 2022 και μέχρι τις 12 Νοεμβρίου 2022 θα φιλοξενείται στο ισόγειο της Μεγάλης Λέσχης της Καβάλας η έκθεση «Σήκω Ψυχή Μου» του Ιδρύματος για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία της Βουλής.

Η έκθεση άνοιξε τις πύλες της τη Δευτέρα και περιλαμβάνει φωτογραφίες και μουσικές από τους τόπους που ξεριζώθηκαν οι Έλληνες μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Η έκθεση χωρίζεται σε 5 ενότητες που τις συνδέει το νήμα της μουσικής, όχι μόνον αυτής που δημιουργήθηκε πριν από τη Μικρασιατική Καταστροφή, αλλά και αυτή που γεννήθηκε μετά για να αποδώσει το τραύμα.

Εξ ου και το «ντύσιμο» της τελετής των εγκαινίων με το μουσικό δρώμενο του Κέντρου Καππαδοκικών Μελετών Νέας Καρβάλης και τη φωνή του Καπλάνη Ιωσηφίδη, δίνοντας έναν μυσταγωγικό τόνο στη βραδιά.

Η τελετή των εγκαινίων έκλεισε με την ξενάγηση των παραβρισκόμενων στον χώρο της έκθεσης

info

Ημέρες και ώρες λειτουργίας

  • Δευτέρα-Παρασκευή: 10:00-13:00 και 18:00-21:00
  • Σάββατο: 10:00-13:00

Διάρκεια Έκθεσης: Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022 έως και το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022

Δείτε φωτογραφίες από την έκθεση