Θόδωρος Μουριάδης: Η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση

Το μήνυμα του Δημάρχου Καβάλας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού (25 Οκτωβρίου)

Για την ανάγκη της πρόληψης που οδηγεί στην έγκαιρη διάγνωση, κάνει λόγο στο μήνυμα του για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού ο Δήμαρχος Καβάλας. Ο Θόδωρος Μουριάδης αναφέρει ότι θα πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες ενημέρωσης των γυναικών για τη διενέργεια προληπτικών ελέγχων, ενώ παράλληλα θα πρέπει να μεγαλώσει ο αριθμός των μονάδων που παρέχουν δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία.

Το μήνυμα του Δημάρχου Καβάλας αναφέρει:

«Οι αρμόδιοι παράγοντες της Πολιτείας, σε συνεργασία με τους οργανωμένους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, έχουν την υποχρέωση να αποκωδικοποιήσουν το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου του Μαστού.

Πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες ενημέρωσης των γυναικών, για τη διενέργεια προληπτικών ελέγχων, αφού ο Καρκίνος του Μαστού, με βάση τις έρευνες της επιστημονικής κοινότητας, είναι θεραπεύσιμος.

Παράλληλα, οφείλουμε να διευρύνουμε και τον αριθμό των μονάδων που παρέχουν δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία, η οποία έγινε πράξη το 2018, ύστερα από πρωτοβουλία γυναικών βουλευτών όλων των κομμάτων, με επικεφαλής την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά.

Ο Δήμος Καβάλας θα είναι παρών σε όποια βοήθεια ζητηθεί.

Η καλύτερη θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού είναι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση του».