Φωτιά στον Βύρωνα: Πώς έγιναν όλα [φωτογραφίες]

Άμεση η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας με 3 οχήματα στην οδό Εγνατίας – Για προληπτικούς λόγους κλήθηκε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Μια κατεστραμμένη πυλωτή και πολλές ζημιές από τον πυκνό μαύρο καπνό σε διαμέρισμα του πρώτου ορόφου, και λιγότερο σ’ αυτό του δευτέρου, ήταν το αποτέλεσμα της φωτιάς που ξέσπασε το πρωί της Πέμπτης 27/10 στο ισόγειο πολυκατοικίας στην οδό Εγνατίας, στη συνοικία το Βύρωνα στην Καβάλα.

Σύμφωνα πληροφορίες η φωτιά ξεκίνησε από μοτοσυκλέτα που ήταν σταθμευμένη στην πυλωτή (από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία) και επεκτάθηκε γρήγορα λόγω της παρουσίας στο χώρο πολλών εύφλεκτων υλικών, δεδομένου ότι η πυλωτή στην ουσία λειτουργούσε ως αποθήκη. Από τις φλόγες δημιουργήθηκε έντονος πυκνός μαύρος καπνός, που ήταν ορατός από πολλά σημεία της πόλης της Καβάλας, γεγονός δημιούργησε ανησυχία ότι επρόκειτο για ένα σοβαρό περιστατικό.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έφτασε άμεσα στο σημείο με 3 οχήματα και αντιμετώπισε την πυρκαγιά, απ’ την οποία όπως τονίστηκε παραπάνω προκλήθηκαν ζημιές από τους καπνούς στα διαμερίσματα του πρώτου και δευτέρου ορόφου.

Στο σημείο έφτασε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, για προληπτικούς λόγους, μιας και ένας από τους ενοίκους της πολυκατοικίας είναι νεφροπαθής και υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση.