Η Καβάλα τίμησε τη μνήμη του υπολοχαγού Κρίτωνα Κονσουλίδη [φωτογραφίες]

Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον Καβαλιώτη αξιωματικό που έπεσε στις 17 Ιανουαρίου του 1940 στο Αλβανικό μέτωπο-Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο και παραδοσιακοί χοροί

Την παραμονή της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, η Καβάλα τίμησε τους ήρωες που έπεσαν για την πατρίδα και την ελευθερία της! Μαθητές των σχολείων της πόλης και εκπρόσωποι θεσμικών παραγόντων βρέθηκαν το πρωί της Πέμπτης 27/10 στην πλατεία Κονσουλίδη της Καβάλας αλλά και στο πάρκο για να αποτίσουν φόρο τιμής σε όλους συμμετείχαν στην εποποιία της Αλβανίας το 1940!

Στην πλατεία Κονσουλίδη η Καβάλα τίμησε τον υπολοχαγό Κρίτωνα Κονσουλίδη που σκοτώθηκε στις 17 Ιανουαρίου 1941, πολεμώντας με αυτοθυσία και αυταπάρνηση από θραύσμα πυροβόλου όπλου που τον τραυμάτισε θανάσιμα στην ωμοπλάτη, όπως αναφέρει ο διοικητής του Καβαλιώτη αξιωματικού στην πατέρα του γιατρό Ιωάννη Κονσουλίδη. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι βουλευτές Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης, Μακάριος Λαζαρίδης, Τάνια Ελευθεριάδου και εκπρόσωπος του Νίκου Παναγιωτόπουλου. Παρόντες ήταν Νομαρχιακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι του Στρατού καθώς και του συλλόγου των Εφέδρων και Αποστράτων Αξιωματικών.

Στο Ηρώο της Καβάλας, βρέθηκαν οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες των σχολείων της πόλης για την κατάθεση στεφάνων από τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Αλέξη Πολίτη, τον αντιδήμαρχο Καβάλας, Απόστολο Μουμτσάκη και μαθητές σχολείων και Συλλόγων, οι οποίοι στη συνέχεια χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.