Εγκαινιάστηκε η πλατεία-«στολίδι» στον Αμυγδαλεώνα [φωτογραφίες]

Παρουσία του Μητροπολίτη ΦΝΘ, του Αντιπεριφερειάρχη, του Δημάρχου Καβάλας, πολλών εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και μαθητών έγιναν τα εγκαίνια της νέας πλατείας της κοινότητας

Με τη συμμετοχή των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου Αμυγδαλεώνα και την παρουσία του εκπαιδευτικού προσωπικού των δύο σχολείων και εκατοντάδων κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της νέας πλατείας της εν λόγω κοινότητας και οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, Κωνσταντίνο Πεφάνη, τους Αντιδημάρχους Πρωτογενούς Τομέα και Κοινοτήτων, Θόδωρο Παπαδόπουλο, Ποιότητας Ζωής, Κυριάκο Σταυρίδη, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αμυγδαλεώνα, Δημήτρης Πουρσαϊτίδης, ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ, Γιάννης Πασχαλίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αλέξης Πολίτης, οι Αντιπεριφερειάρχες Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Χρήστος Γάκης, Ανάπτυξης, Κωστής Σιμιτσής, Αλιευτικής Πολιτικής ΑΜΘ, Ανδρέας Καραγιώργης, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Άρης Βέρρος και Χρήστος Ποτόλιας, και εκπρόσωποι των θρησκευτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, αναφέρθηκε στα γεγονότα του β’ παγκοσμίου πολέμου που σημάδεψαν τη ιστορία της χώρας, στους ήρωες της Πίνδου, καθώς και στην αναγκαιότητα να παραμείνουμε ενωμένοι για να αντιμετωπίσουμε όποιους επιβουλεύονται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Ο κ. Μουριάδης, μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι “το έργο της πλατείας Αμυγδαλεώνα το οφείλουμε στον κ. Πουρσαϊτίδη διότι αυτός πίεσε τόσο τη σημερινή, όσο και την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου Καβάλας για να πραγματοποιηθεί”, ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί τους μαθητές “γιατί σέβονται και κρατάνε καθαρό τον χώρο της πλατείας” και να ευχαριστήσει την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας “για την προσπάθεια που έκανε προκειμένου να γίνουν όλα σωστά και στην ώρα τους”.

Ο κ. Πολίτης συνεχάρη όλους όσοι συνέβαλαν για να πάρει σάρκα και οστά το έργο της πλατείας Αμυγδαλεώνα.

Ο κ. Πουρσαϊτίδης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη, την προκάτοχό του, Δήμητρα Τσανάκα και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για την εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου και τόνισε με έμφαση πως θα εργαστεί για την περαιτέρω αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Αμυγδαλεώνα.

Η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλεώνα, Κατερίνα Αραμπατζή, εκπροσωπώντας τη μαθητιώσα νεολαία του Αμυγδαλεώνα, υπογράμμισε ότι “η νέα πλατεία του χωριού αποτελεί πραγματικό κόσμημα για όλη την περιοχή”.

Μετά την τέλεση του αγιασμού και το κόψιμο της κορδέλας των εγκαινίων από τον Δήμαρχο Καβάλας και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Αμυγδαλεώνα, παρουσιάστηκαν το τραγούδι των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλεώνα “Σταματήστε τον πόλεμο”, και διάφοροι δημοτικοί χοροί από το Γυμνάσιο Αμυγδαλεώνα και τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο.

Παρουσιαστής: Μιχάλης Μερκουρόπουλος
Χορηγός: Black Coffee Hall (Αμυγδαλεώνας).

(Δελτίο Τύπου)