Αντίστροφη μέτρηση για τη Γιορτή Τσίπουρου στον Δήμο Παγγαίου

Ένας θεσμός ο οποίος συμπίπτει με την έναρξη της χρονιάς για τους αμβυκούχους της περιοχής επιστρέφει και πάλι στον πεζόδρομο της Νέας Περάμου, στη «σκιά» των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος

Ο Δήμος Παγγαίου και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Παγγαίου διοργανώνουν την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022 τη Γιορτή Τσίπουρου στον πεζόδρομο της Νέας Περάμου.

Η μεγάλη γιορτή-θεσμός για τους τοπικούς παραγωγούς αποσταγμάτων και δη του τσίπουρου, αλλά και για τους σταφυλοπαραγωγούς γενικότερα, η οποία συμπίπτει με την έναρξη της χρονιάς για τους αμβυκούχους της περιοχής, επανέρχεται μετά από απουσία δύο ετών λόγω των περιορισμών για την Covid-19.

Η Γιορτή θα συνοδεύεται από τοπικό τσίπουρο, αλλά και εδέσματα και θα πλαισιώνεται από χορούς από τοπικούς Συλλόγους και συγκροτήματα. Στόχος η προσέλκυση κόσμου και η διαφήμιση της περιοχής και των τοπικών της προϊόντων, την «προμετωπίδα» της τοπικής οικονομίας, μαζί με τον τουρισμό.

Στη «σκιά» των προβλημάτων του κλάδου η Γιορτή

Φέτος, πάντως, οι σταφυλοπαραγωγοί αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία επηρέασε τις εξαγωγές σταφυλιών στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα η αγορά να περιορίζεται σε πολύ μικρές παραγγελίες.

Επιπροσθέτως, η αύξηση των τιμών των καυσίμων και των λιπασμάτων, καθιστά «απαγορευτική» την παραγωγή και την ερχόμενη χρονιά, με πολλούς παραγωγούς να αγωνιούν όχι απλά την παραγωγή τσίπουρου, αλλά για την ίδια τους την επιβίωση.