ΕΛΜΕ-ΣΕΠΕ Καβάλας: Ένα μεγάλο μέρος των εκπαιδευτικών έχει οδηγηθεί πλέον στη φτωχοποίηση

Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας-Ποιες ενέργειες πρέπει να γίνουν «για να εξασφαλιστούν όλες οι υλικές προϋποθέσεις για την απρόσκοπτη άσκηση του εκπαιδευτικού μας έργου»

Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Αλέξη Πολίτη είχαν μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων της ΕΛΜΕ και του ΣΕΠΕ Καβάλας, προκειμένου να του μεταφέρουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, αναφορικά με το κόστος της μετακίνησής τους, σε συνάρτηση με τις ήδη μεγάλες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τόσο μισθολογικά όσο και ελέω του ενεργειακού κόστους και του κόστους στέγασης που έχουν να αντιμετωπίσουν.

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ και του ΣΕΠΕ Καβάλας

Η οικονομική κρίση, η οποία πλήττει όλους τους εργαζόμενους, έχει φτωχοποιήσει και ένα μεγάλο μέρος των εκπαιδευτικών. Πολλοί από εμάς μετακινούμαστε καθημερινά από τον τόπο κατοικίας στον τόπο εργασίας μας αναγκαζόμενοι να διανύσουμε πολλά χιλιόμετρα.

Η αύξηση του ενεργειακού κόστους και του κόστους στέγασης, η μισθολογική μας καθήλωση και ο χαμηλός μισθός των νεοδιοριζόμενων (730 ευρώ) και αναπληρωτών (830 ευρώ) εκπαιδευτικών επιδεινώνουν καθημερινά το βιοτικό μας επίπεδο.

Για τους παραπάνω λόγους τα ΔΣ της ΕΛΜΕ και του ΣΕΠΕ Καβάλας συναντήθηκαν με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Αλέξη Πολίτη και ζήτησαν να προβεί η Πολιτεία στις απαραίτητες ενέργειες ώστε:

  1. Να μειωθεί η τιμή των εισιτηρίων των πλοίων, που καταβάλλουν οι εκπαιδευτικοί κατά την καθημερινή τους μετακίνηση από και προς τη Θάσο
  2. Να εξαιρεθούν από την καταβολή αντιτίμου των διοδίων οι μετακινούμενοι εκπαιδευτικοί σε σχολεία που βρίσκονται ανατολικά και δυτικά της πόλης της Καβάλας

Τα ΔΣ της ΕΛΜΕ και του ΣΕΠΕ Καβάλας δηλώνουμε πως θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες, ώστε να εξασφαλιστούν όλες οι υλικές προϋποθέσεις για την απρόσκοπτη άσκηση του εκπαιδευτικού μας έργου.