ΠΝΟΗ και Λύκειο Νέας Περάμου σε μια «συμμαχία» κατά του σχολικού άγχους [φωτογραφίες]

Ομιλία από την παιδοψυχολόγο, Προδρομία Κοθάλη με «έξτρα» κέρδος τις ερωτήσεις των μαθητών και των μαθητριών στο τέλος της εκδήλωσης

Μια επίκαιρη εκδήλωση η οποία αφορά το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας διοργάνωσε το Γενικό Λύκειο της Νέας Περάμου του Δήμου Παγγαίου, με αποδέκτες τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ’ τάξης, αλλά και τους εκπαιδευτικούς.

Προσκεκλημένος του σχολείου ήταν ο Σύλλογος για το Παιδί και την Οικογένεια ΠΝΟΗ με ομιλήτρια την παιδοψυχολόγο, νομικό και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, Προδρομία Κοθάλη, η οποία μίλησε για το «Σχολικό άγχος: Αναγνωρίζοντας τον “αόρατο εχθρό”. Οι εκπαιδευτικοί ως αρωγοί στη διαχείρισή του».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης η γενική γραμματέας του Συλλόγου, Νίκη Ανέστη, η ταμίας, Ελένη Ψυρούκη και η φιλόλογος και εθελόντρια του Συλλόγου, Μαρία Σουλίδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τέλος της εκδήλωσης οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν πολλές ερωτήσεις προς την παιδοψυχολόγο με επίκεντρο τη διαχείριση του σχολικού άγχους, ένα ζήτημα που ειδικά τα τελευταία χρόνια ταλανίζει τη μαθητική κοινότητα.