Αγωνιστική Συσπείρωση Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας: Κανένα μικρομάγαζο ανοιχτό την Κυριακή

Η παράταξη κάνει λόγο για «κυβερνητικό έγκλημα»-Κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 στην πλατεία Καπνεργάτη

Για «κυβερνητικό έγκλημα» κάνει λόγο η Αγωνιστική Συσπείρωση του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, αναφορικά με το προαιρετικό άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022 και καλεί τους μικροεπαγγελματίες να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους και παράλληλα να δώσουν δυναμικό «παρών» στη συγκέντρωση την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 στις 11:00 στην πλατεία Καπνεργάτη.

Η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εμπορικού Συλλόγου καταγγέλλει την εκ νέου επίθεση της κυβέρνησης στη Κυριακάτικη αργία. Με τροπολογία που ψηφίστηκε χθες, εμβόλιμα σε άσχετο νομοσχέδιο, λίγες μέρες πριν τη πανελλαδική συγκέντρωση στις 9 Νοεμβρίου, η κυβέρνηση προχώρα στο «προαιρετικό» άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 6 Νοέμβρη.

Η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι όχι μόνο δεν ακούει τις αγωνίες και τις ανάγκες των αυτοαπασχολούμενων, αλλά παίρνει μετρά για να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες σε βάρος μας. Το «προαιρετικά» που αναφέρει η τροπολογία είναι εμπαιγμός. «Προαιρετικά» μάλλον κλείνουν τα μικρομάγαζα που χρεοκοπούν και «προαιρετικά» χάνουν στους πλειστηριασμούς την περιουσία τους από χρέη που δημιούργησαν «προαιρετικά»!

Οι συνέπειες της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας είναι καταλυτικές για τη ζωή όλων των αυτοαπασχολούμενων. Είναι αδήριτη ανάγκη ο χρόνος με τις οικογένειές μας, για ξεκούραση και ψυχαγωγία. Να πάρουν τώρα απόφαση όλοι οι επαγγελματικοί φορείς ενάντια στο νέο κυβερνητικό έγκλημα σε βάρος της Κυριακάτικης αργίας.

Κανένα μικρομάγαζο ανοιχτό την Κυριακή. Νομοθετική κατοχύρωση τώρα της Κυριακάτικης αργίας. Όλοι στη συγκέντρωση την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 στις 11:00 στην πλατεία Καπνεργάτη.