Καβάλα: Η συνοικία της Κηπούπολης «απέκτησε» εξωτερικό απινιδωτή, τον 10ο στην πόλη

Επόμενος στόχος η δημιουργία Εθελοντικής Ομάδας Άμεσης Επέμβασης σε όλη την πόλη, καθώς «ένας απινιδωτής από μόνος του δεν είναι σε θέση να σώζει ζωές»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κηπούπολης Καλαμίτσας ανακοίνωσε ότι από την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022 υπάρχει στη περιοχή εξωτερικός απινιδωτής, έξω από το φαρμακείο της Κηπούπολης επί της οδού Σοφοκλή Βενιζέλου και είναι ο 10ος στην πόλη της Καβάλας.

Τα χρήματα συλλέχθηκαν κατόπιν πρωτοβουλίας του Συλλόγου, από πλήθος κόσμου που τοποθετούσαν τα χρήματα μέσα στο ειδικό κουτί. Η δράση ξεκίνησε από την εκδήλωση «Χρώματα και Αρώματα» με τη βοήθεια του ISSON Κηπούπολης και κράτησε μέχρι τις αρχές του Οκτωβρίου.

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτήν την προσπάθεια, τους κατοίκους της περιοχής, τις επιχειρήσεις της περιοχής μας, τους συμπολίτες μας, τον δημοτικό σύμβουλο και πρόεδρο της παράταξης Ο Τόπος της Ζωής μας, Μάκη Παπαδόπουλο για τη χορηγία ενός σημαντικού ποσού που έδωσε για τη δράση αυτή, αλλά κυρίως δύο Ανθρώπους (με Α κεφαλαίο) και συμπολίτες μας, την κ. Μαρία Σαριγιαννίδου, γιατρό στο επάγγελμα και τον σύζυγό της κ. Κώστα Σπυρίδη, πολιτικό μηχανικό, που τοποθετήσαν στο κουτί μας χρήματα που αντιστοιχούν πάνω από το μισό ποσό που απαιτείται για την αγορά του απινιδωτή. Τους ευχαριστούμε θερμά εκ μέρους όλων των κατοίκων της περιοχής μας», αναφέρει ο Σύλλογος σε ανακοίνωσή του.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι στις 15 Ιανουαρίου 2023 θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια ΚΑΡΠΑ με πιστοποίηση από την KIDS SAVE LIVES με απώτερο σκοπό να δημιουργήσουμε Εθελοντική Ομάδα Άμεσης Επέμβασης σε όλη την πόλη, καθώς «ένας απινιδωτής από μόνος του δεν είναι σε θέση να σώζει ζωές».

*Φωτογραφία: Rafail Fpv Rgmz