Σύλλογος «ΠΝΟΗ»: Στο ΓΕΛ Νέας Περάμου για να δείξει πώς αναγνωρίζεις και πώς διαχειρίζεσαι το σχολικό άγχος

Ομιλία από την παιδοψυχολόγος, νομικό και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Προδρομία Κοθάλη – Ενημέρωση για το πρόγραμμα «Έμφυλη Βία στους εφήβους και στους νεαρούς ενήλικες στην Ελλάδα»

Στο Γενικό Λύκειο της Νέας Περάμου του Δήμου Παγγαίου βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης 3 Νοεμβρίου ο σύλλογος «ΠΝΟΗ για το Παιδί και την Οικογένεια», προσκεκλημένος της διεύθυνσης του σχολείου. Η ανακοίνωση της «ΠΝΟΗΣ» αναφέρει σχετικά: «ανταποκριθήκαμε άμεσα στην πρόσκληση που δεχθήκαμε από τον Δ/ντή του ΓΕΛ Κώστα Φουντανόπουλου και ιδιαίτερα από τις κυρίες Τσιπουρίδου Ξανθή και  Χιώτη Δήμητρα.

Ζήτησαν να οργανωθεί μια ομιλία πολύ επίκαιρη για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ’ Λυκείου με θέμα: «Σχολικό άγχος: Αναγνωρίζοντας τον “αόρατο εχθρό”. Οι εκπαιδευτικοί ως αρωγοί στη διαχείρισή του». Ομιλήτρια ανέλαβε η παιδοψυχολόγος, νομικός και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, Προδρομία Κοθάλη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές και οι μαθήτριες παρακολούθησαν την κ. Κοθάλη με πολύ προσοχή και συμμετείχαν με τις θέσεις τους και τις απόψεις τους σε όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν από την ομιλήτρια.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Νίκη Ανέστη, η ταμίας Ελένη Ψυρούκη και η φιλόλογος και εθελόντρια του Συλλόγου Μαρία Σουλίδου.

Η Νίκη Ανέστη έκανε μια σύντομη παρουσίαση του Συλλόγου και των δράσεων του και η Ελένη Ψυρούκη ενημέρωσε τα παιδιά για το νέο πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει η ΠΝΟΗ με τίτλο: «Έμφυλη Βία στους εφήβους και στους νεαρούς ενήλικες στην Ελλάδα».

Στο τέλος της εκδήλωσης ζητήθηκε από αρκετά παιδιά να υπάρξει μια ακόμη ολιγόλεπτη συζήτηση με την κ. Κοθάλη , όπου τέθηκαν αρκετά ερωτήματα – προβληματισμοί τους.

Κατά την αποχώρηση μας από το σχολείο εκπαιδευτικό προσωπικό, μαθητές και μαθήτριες μας ευχαρίστησαν πολύ για την τόσο ενδιαφέρουσα συνάντηση – ομιλία.

Εμείς με τη σειρά μας τα ευχηθήκαμε καλή επιτυχία στην προσπάθεια τους και να σκέφτονται πάντα θετικά ότι όλα θα πάνε καλά»!