Εργατικά Σωματεία Καβάλας: Σήμερα γέμισαν οι δρόμοι. Επόμενος σταθμός μας η συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο

Τέσσερα Σωματεία και Συνδικάτα «χαιρετίζουν τους χιλιάδες εργαζόμενους που έκαναν το βήμα σήμερα να απεργήσουν και να διαδηλώσουν» και ανανεώνουν το αγωνιστικό ραντεβού για το μέλλον-Η ανακοίνωση των Σωματείων

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Καβάλας, το Συνδικάτο Επισιτισμού και Τουρισμού Καβάλας-Θάσου, το Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Καβάλας και το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εκφράζουν την ικανοποίησή τους από τη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία της 9ης Νοεμβρίου 2022, καθώς και στη συγκέντρωση και πορεία που έγιναν στην Καβάλα [δείτε εδώ φωτογραφίες] και ανανεώνουν το αγωνιστικό ραντεβού για το μέλλον, αρχής γενομένης από την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Η ανακοίνωση των Σωματείων

Τα Σωματεία μας χαιρετίζουν τους χιλιάδες εργαζόμενους που έκαναν το βήμα σήμερα να απεργήσουν! Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες συναδέλφους που γέμισαν δρόμους και πλατείες πανελλαδικά! Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες εργαζόμενους που συμμετείχαν στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση στην Καβάλα. Μια απεργιακή συγκέντρωση που θεωρείται η πιο μαζική των τελευταίων χρόνων! Ξεχωρίζουμε ιδιαίτερα την ελπιδοφόρα συμμετοχή νέων ανθρώπων, των φοιτητικών συλλόγων, συναδέλφων που πήγαν την απόφαση πρώτη φορά να μπούνε στον αγώνα. Αυτός είναι ο δρόμος!

Για μια ακόμα φορά οι εργαζόμενοι γύρισαν την πλάτη τους στην παρασύναξη, που δεν συγκίνησε ούτε όλο το ΔΣ, του προεδρείου του ΕΥΚ. Και σωστά! Τι σχέση έχουν οι εργατοϋπάλληλοι με τα καλέσματα για συμβιβασμό και υποταγή, με τις άθλιες μεθοδεύσεις ενάντια σε αγωνιστές συνδικαλιστές και σωματεία, με τις δικαστικές διώξεις, με την απόλυτη απουσία από κάθε αγώνα; Δεν ταιριάζουν σε κανέναν τίμιο άνθρωπο, έντιμο συνδικαλιστή, υπαρκτό σωματείο κομπρεμί με τέτοια ναυάγια.

Οργανωνόμαστε στα σωματεία, δυναμώνουμε τις συλλογικές διαδικασίες, παίρνουμε αποφάσεις αγώνα, συντονιζόμαστε! Οι διεκδικήσεις μας αφορούν την επιβίωση και τις ανάγκες μας. Έχουμε απέναντί μας τις πολιτικές κάθε κυβέρνησης που το πρόγραμμά της ξεκινάει και τελειώνει στα συμφέροντα του κεφαλαίου, στους ευρωΝΑΤΟϊκούς «εταίρους» και στη «δημοσιονομική στενότητα». Έχουμε απέναντί μας το φαγοπότι των «επενδυτών», που μας θέλουν σύγχρονους σκλάβους.

Συνεχίζουμε ακόμη πιο δυναμικά! Στέλνουμε το μήνυμα ότι δε σφίγγουμε άλλο το ζωνάρι, δεν συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια και την εξαθλίωση, οργανώνουμε την πάλη μας για τη ζωή που μας αξίζει!

Επόμενος σταθμός μας η συγκέντρωση στην επέτειο του Πολυτεχνείου.