7ο Γυμνάσιο Καβάλας: Ένα Erasmus γεμάτο… γεύσεις και υγεία [φωτογραφίες]

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου και πέντε σχολείων από Γερμανία, Γαλλία, Ρουμανία, Ιταλία και Πορτογαλία επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ της ΔΥΠΑ Καβάλας

Στo πλαίσιο Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ ΚΑ229 με τίτλο “Healthy, Fit and Never Quit!“, μαθητές και εκπαιδευτικοί του 7ου Γυμνασίου Καβάλας και πέντε σχολείων από τις χώρες Γερμανία, Γαλλία, Ρουμανία, Ιταλία και Πορτογαλία, επισκέφτηκαν την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 τις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ της ΔΥΠΑ (Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, πρώην ΟΑΕΔ) Καβάλας.

Εκεί, υποδέχτηκε την ομάδα Erasmus+ ο Διευθυντής, Αβραμίδης Παναγιώτης και ο Υποδιευθυντής, Ράφτης Χρήστος, οι οποίοι μίλησαν στους συμμετέχοντες για τους κύκλους μαθημάτων του ΙΕΚ της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης και για τις ειδικότητες που διδάσκονται οι εκπαιδευόμενοι. Στη συνέχεια μοίρασαν μεταφρασμένες συνταγές για παραδοσιακά ελληνικά εδέσματα, ως ευγενική χορηγία των σεφ της σχολής και οδήγησαν τους 35 μαθητές του προγράμματος στα Εργαστήρια Μαγειρικής και Αρτοποιίας/Ζαχαροπλαστικής. Οι υπεύθυνοι καθηγητές και ταλαντούχοι σεφ των δύο αυτών τμημάτων, μαγείρεψαν με τις εξαιρετικές ομάδες των σπουδαστών τους, αλλά και με τη συνδρομή των μικρών μαθητών, μουσακά και ραβανί. Το καταπληκτικό αποτέλεσμα το γεύτηκαν όλοι στο τέλος της διαδικασίας και όπως ήταν αναμενόμενο, οι κριτικές για τη γεύση ήταν διθυραμβικές.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι εκπαιδευτικοί των χωρών που επισκέφτηκαν την Ελλάδα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις υπηρεσίες των υπολοίπων τμημάτων και εργαστηρίων του ΙΕΚ της ΔΥΠΑ. Οι εξαιρετικές υπεύθυνες καθηγήτριες των τμημάτων Κομμωτικής, Αισθητικής, Ποδολογίας και Φυσικοθεραπείας προσέφεραν πρόθυμα τις υπηρεσίες τους μαζί με τις ομάδες των σπουδαστών τους, συνάδοντας με τη θεματική του προγράμματος περί καλής υγιεινής και καλής σωματικής κατάστασης.

Όλοι οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα και ιδιαίτερα η συντονιστική ομάδα του προγράμματος του 7ου Γυμνασίου Καβάλας, ευχαριστούν θερμά τη Διεύθυνση, καθώς και τους εκπαιδευτικούς και σπουδαστές του ΙΕΚ της ΔΥΠΑ Καβάλας για την ευκαιρία αυτή να μάθουν δημιουργικά και βιωματικά πώς να είμαστε υγιείς, σε καλή φυσική κατάσταση και να μην τα παρατάμε ποτέ.