Θόδωρος Μουριάδης: Ο Σακχαρώδης Διαβήτης δεν είναι ανίκητος

Το μήνυμα του Δημάρχου Καβάλας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη (14 Νοεμβρίου)

Το μήνυμα ότι ο Σακχαρώδης Διαβήτης δεν είναι ανίκητος και ότι οι πολίτες θα πρέπει να κάνουν το αυτονόητο για να αναγνωρίσουν και να αντιμετωπίσουν την ασθένεια, δηλαδή συχνά τεστ, τακτικές επισκέψεις στον γιατρό και πειθαρχία στις ιατρικές οδηγίες, περνάει ο Θόδωρος Μουριάδης με μήνυμα του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη.

Το μήνυμα αναφέρει: «Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη μάς υπενθυμίζει ότι ο καθένας από το μετερίζι του θα πρέπει να συνεχίσει τις προσπάθειες της παγκόσμιας κοινότητας να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει τους πολίτες, ώστε να γνωρίσουν αυτήν την απειλή που έφτασε να αφορά σε κάθε σπίτι.

Δυστυχώς, η κακή διατροφή, η παχυσαρκία και η έλλειψη άσκησης, που χαρακτηρίζουν την εποχή μας, γίνονται πρόδρομοι της ασθένειας.

Ευτυχώς, η Επιστήμη έχει προχωρήσει κι έχει βρει τρόπους επαρκούς αντιμετώπισης της ασθένειας, φτάνει ο ασθενής να γνωρίζει το πρόβλημά του και να πράττει τα δέοντα, ώστε να κερδίζει πολλά και ποιοτικά χρόνια ζωής.

Με δεδομένο ότι το 10% του πληθυσμού της Ελλάδας, στατιστικά, έχει ενταχθεί σε τουλάχιστον ένα θεραπευτικό πρωτόκολλο Σακχαρώδη Διαβήτη, πρέπει να πεισθούν οι πολίτες να κάνουν το αυτονόητο:

Συχνά τεστ, τακτικές επισκέψεις στον γιατρό τους και πειθαρχία στις ιατρικές οδηγίες.

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης δεν είναι ανίκητος».