Συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο στην Καβάλα: Ίδια τα μηνύματα σε έναν «διαφορετικό» κόσμο 49 χρόνια μετά [φωτογραφίες]

Αρκετός ο κόσμος που συγκεντρώθηκε στον Δημοτικό Κήπο και στην πορεία που ακολούθησε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, τιμώντας την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Με τη συγκέντρωση στον Δημοτικό Κήπο και όχι στην πλατεία Καπνεργάτη λόγω των έργων που γίνονται για την αναβάθμιση της πλατείας- και την πορεία που ακολούθησε ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης 17 Νοεμβρίου 2022 στην Καβάλα οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, 49 χρόνια μετά.

Εργατικά σωματεία, φοιτητές, συνταξιούχοι, εκπρόσωποι κομμάτων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αντιεξουσιαστές απέτισαν φόρο τιμής στους νεκρούς του Πολυτεχνείου, ανάγοντας τα διαχρονικά μηνύματα του Πολυτεχνείου στο σήμερα.

Σημειώνεται ότι για δεύτερη φορά -η πρώτη ήταν το 2019- βρέθηκαν μαζί στην ίδια πλατεία με τις υπόλοιπες συλλογικότητες και τα μέλη του ΠΑΜΕ, ενώ η συγκέντρωση έγινε «κανονικά», μετά τα δύο χρόνια των περιορισμών λόγω της Covid-19.

Μετά τις ομιλίες αποδόθηκαν τιμές στους νεκρούς του Πολυτεχνείου με την κατάθεση λουλουδιών στο Ηρώο του Δημοτικού Κήπου και την τήρηση ενός λεπτού σιγής.

Αμέσως μετά ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.