Πλημμύρισαν [για μια ακόμη φορά] οι φοιτητικές εστίες του ΔΙΠΑΕ Καβάλας! [φωτογραφίες]

Καταγγελία του Συλλόγου Εστιαζόμενων Φοιτητών του Πανεπιστημίου και κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας

Εικόνες που σίγουρα δεν αρμόζουν σε ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα έδωσαν στη δημοσιότητα φοιτητές του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος που διαμένουν στις εστίες της Πανεπιστημιούπολης της Καβάλας [πρώην ΤΕΙ ΑΜ-Θ].

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου Εστιαζόμενων ΔΙΠΑΕ Καβάλας, το φαινόμενο δεν είναι καινούριο, αφού οι εστίες πλημμυρίζουν «κάθε λίγο και λιγάκι»!

Στις φωτογραφίες φαίνονται πλημμυρισμένα μπάνια με βουλωμένες αποχετεύσεις, διάδρομοι καλυμμένοι με νερό και τους φοιτητές να προσπαθούν να περιορίσουν τα νερά χρησιμοποιώντας κουβάδες, σκούπες, σφουγγαρίστρες και… ρολά χαρτί υγείας!

Με αφορμή το περιστατικό, ο Σύλλογος καλεί όλους τους φοιτητές του ΔΙΠΑΕ Καβάλας σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της καταγγελίας του Συλλόγου Εστιαζόμενων ΔΙΠΑΕ Καβάλας.

«Χτες για ακόμα μια φορά πλημμύρισαν οι εστίες και συγκεκριμένα η Φ2 και η Φ1 και δωμάτια παιδιών, ενώ βρισκόμαστε στον 21o αιώνα που η επιστήμη και η τεχνολογία κάνουν θαύματα, που παράλληλά φτιάχνουν 500 κλίνες για ΝΑΤΟϊκους φαντάρους στην Αλεξανδρούπολη σε μια βδομάδα, την ίδια στιγμή οι εστίες μας πρέπει να πλημμυρίζουν κάθε λίγο και λιγάκι, να μην μπορούμε να κάνουμε ένα μπάνιο με τον φόβο μήπως είναι βουλωμένη η αποχέτευση.

Καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση και όλες τις προηγούμενες, την διοίκηση του ιδρύματος, τις δημοτικές αρχές και την περιφέρεια που ευθύνονται για την χρόνια υποχρηματοδότηση στα ιδρύματα μας και την φοιτητική μέριμνα, προσπαθώντας να κρύψουν με διάφορα τεχνάσματα το πρόβλημα κάτω από το χαλάκι. Μπορεί να χαλάμε το αφήγημα τους ότι τα πανεπιστήμια και οι εστίες μας δεν έχουν κανένα πρόβλημα αλλά τελικά η ίδια η  πραγματικότητα δεν μπορεί να κρύψει την μπόχα που βγάζει η πολιτική τους.

Καλούμε όλους τους συμφοιτητές μας, να μη σκύψουν το κεφάλι, να αγωνιστούν ενάντια σε αυτή την κατάσταση μέσω των συλλόγων τους, να διεκδικήσουν εστίες και δωμάτια που να μπορούν να χωρέσουν τα όνειρα και τις ιδέες νέων ανθρώπων και όχι να πλημμυρίζουν και να μη χωράνε σε αυτά.

Η αλληλεγγύη από την πρώτη στιγμή των συμφοιτητών μας από τους τμηματικούς συλλόγους και από τα εργατικά σωματεία της πόλης μας δείχνει την δύναμη που έχουμε όλοι μαζί οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι.

Επειδή όμως η κατάσταση δεν πάει άλλο καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 21/11, στις 11μμ, στη φοιτητική μέριμνα του ΔΙΠΑΕ Καβάλας».