Καβάλα: Ασυνείδητοι πέταξαν τα «μπάζα» τους όπως-όπως και «τσάκισαν» ένα νεαρό δεντράκι [φωτογραφία]

Συνέβη στην οδό Ήρας στη Δεξαμενή

Μπορεί η κίνηση αυτή να διαβαστεί ως «μικρή» και ελάχιστη μπροστά στα σημαντικά που απασχολούν την κοινή γνώμη το τελευταίο διάστημα, όμως ο συμβολισμός της είναι «μεγάλος» και καταδεικνύει με τον πλέον εμφαντικό τρόπο την έλλειψη παιδείας, περιβαλλοντικής συνείδησης αλλά και κοινωνικής ενσυναίσθησης που διακρίνει -δυστυχώς- πολλούς συμπολίτες μας.

Στην οδό Ήρας, στη συνοικία της Δεξαμενής στην Καβάλα, κάποιος ή κάποιοι, στο πλαίσιο προφανώς κάποιας ανακαίνισης, θέλησαν να ξεφορτωθούν παλιά έπιπλα, στρώματα, είδη υγιεινής αντικείμενα. Μέχρις εδώ, όλα καλά.

Τα πέταξαν όμως επάνω στο πεζοδρόμιο, είτε το Σάβββατο 19 είτε το πρωί της Κυριακής 20 Νοεμβρίου 2022, δίχως να είναι γνωστό εάν πρώτα είχαν μεριμνήσει να τα περισυλλέξει κάποιος ιδιώτης ή η υπηρεσία αποκομιδής των ογκωδών αντικειμένων του Δήμου Καβάλας.

Και σαν να μην έφτανε το ότι «έκοψαν» τη δίοδο στους πεζούς, αφού ο όγκος των «μπάζων» που ξεφορτώθηκαν κάλυψε όλο το πεζοδρόμιο και μέρος του δρόμου περιμετρικά των κάδων που υπάρχουν στο σημείο, μία μεγάλη μπανιέρα που πέταξαν, καταπλάκωσε ένα νεαρό δεντράκι, το οποίο είχε φυτευθεί πρόσφατα από την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου, όπως φαίνεται στη φωτογραφία:

Ένας κάτοικος της περιοχής, ο οποίος μας έστειλε τη φωτογραφία, το πότιζε σχεδόν καθημερινά και μας ζήτησε να δημοσιεύσουμε τη συγκεκριμένη φωτογραφία, μεταφέροντας τη θλίψη, τον αποτροπιασμό αλλά και το παράπονό του…