Έτσι θα τιμήσει η Καβάλα την ημέρα της Εθνικής Αντίστασης

Ανακοινώθηκε από την Αντιπεριφέρεια Καβάλας το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων την Κυριακή 27 Νοεμβρίου

Με γενικό σημαιοστολισμό, φωταγώγηση, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων θα εορταστεί την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στην Καβάλα η Εθνική Αντίσταση.
Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων, όπως ανακοινώθηκε από την Αντιπεριφέρεια Καβάλας έχει ως εξής:
Γενικός Σημαιοστολισμός σε όλη την επικράτεια, από την 8η πρωινή ώρα της 27ης Νοεμβρίου 2022, ημέρας εορτασμού της επετείου Εθνικής Αντίστασης, μέχρι τη δύση του ηλίου.
Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των ΟΤΑ, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης Νοεμβρίου 2022, λαμβάνοντας μέριμνα για την εξοικονόμηση ενέργειας στο πλαίσιο και της αρ. ΥΠΕΝ/ΔΕΠΕΑ/68315/502/01.07.2022 (ΦΕΚ 3424 Β΄) ΚΥΑ όπως ισχύει.

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

– 08:00: Επίσημη Έπαρση Σημαίας στην Πλατεία Ελευθερίας.
– 10:05: Απόδοση τιμών με μέριμνα της ΧΧΤΘΜ.
– 10:15: Επίσημη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, κ.κ. Στεφάνου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Ηλίας Κιοσσές, Πρόεδρος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Καβάλας.
– 10:45: Επιμνημόσυνη Δέηση και Κατάθεση Στεφάνων στο μνημείο των Ηρώων της πόλης από τους βουλευτές, τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, τον Δήμαρχο Καβάλας, τον Στρατηγό Διοικητή της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, τα πολιτικά κόμματα, τους εκπροσώπους των αντιστασιακών οργανώσεων και τις πολιτικές νεολαίες, καθώς και όποιον εκπρόσωπο νομικού προσώπου ή άλλου φορέα θελήσει να τιμήσει την Εθνική Αντίσταση και τους αγώνες κατά του ναζισμού και του φασισμού.

Τήρηση Ενός λεπτού σιγής στην μνήμη των ενδόξως πεσόντων
Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
Πέρας Τελετής.

– 16:40: Υποστολή Σημαίας στην Πλατεία Ελευθερίας.