Καβάλα: Το Ζουμπουλάκειο τίμησε την οικογένεια που το ίδρυσε σε μια εκδήλωση με πολλά κοινωνικά μηνύματα [φωτογραφίες]

Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την κάθε μορφής βία και αμέσως μετά τιμήθηκαν μέλη της οικογένειας Ζουμπουλάκη, ιδρυτών-ευεργετών του σχολείου που λειτούργησε το 1980

Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε στο 4ο Γυμνάσιο Καβάλας (Ζουμπουλάκειο) εκδήλωση για τη βία (ενδοοικογενειακή, ενδοσχολική, βία στα γήπεδα). Ομιλητές ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος και ο πατήρ Χρήστος Μήτσιος, γνωστός και από την παρουσία του στο γήπεδο της Τούμπας.

Αμφότεροι οι ομιλητές ανέπτυξαν διεξοδικά το θέμα, τονίζοντας πως μόνον μέσα από την αγάπη, την αλληλοκατανόηση, τον αλληλοσεβασμό και την επίγνωση της διαφορετικότητας του άλλου συνανθρώπου μας μπορεί να αλλάξει η κοινωνία μας. Άλλωστε ειρηνικός μπορεί να είσαι μόνο όταν αγαπάς γιατί «η τελεία αγάπη έξω βάλλει τον φόβον» σύμφωνα με τη ρήση του Ευαγγελιστού της αγάπης Ιωάννου του Θεολόγου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν μέλη της οικογένειας Ζουμπουλάκη, ιδρυτών-ευεργετών του σχολείου που λειτούργησε το 1980. Συγκεκριμένα τιμήθηκαν η Νίκη Ζουμπουλάκη (σύζυγος αειμνήστου Πέτρου), η Μανίνα Ζουμπουλάκη (κόρη Πέτρου) και η Μαρία Ζουμπουλάκη (κόρη Σωκράτη). Οι αδελφοί Πέτρος και Σωκράτης Ζουμπουλάκης, πιστοί στην εντολή που τους άφησε ο πατέρας τους Μιχαήλ όσο ζούσε, έκαναν προς την πόλη τους το 1973 μία τεραστίων διαστάσεων δωρεά.

Προσέφεραν το ποσό των 500 εκατομμυρίων δραχμών για να ανεγερθεί και να εξοπλιστεί το κτίριο του σημερινού Ζουμπουλακείου Γυμνασίου σε έναν χώρο όπου μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ’60 λειτουργούσαν οι φυλακές της Καβάλας. Αυτή η σπουδαία παρακαταθήκη που αφήνει η οικογένεια Ζουμπουλάκη θα αποτελεί για πάντα έναν οδοδείκτη για όλους.

Όμως η αγάπη της οικογένειας για την γενέτειρα πόλη της είναι συνεχής, αφού αν και οι περισσότεροι ζουν εκτός Καβάλας, επισκέπτονται την πόλη τους σε κάθε ευκαιρία, η δε συγγραφέας Μανίνα σε όλα σχεδόν τα βιβλία της κάνει εκτενείς αναφορές στην πόλη και στην περιοχή της, διαφημίζοντάς την πανελλαδικά.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αλέξης Πολίτης, ο αντιδήμαρχος παιδείας και πολιτισμού Καβάλας, Απόστολος Μουμτσάκης, η πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Ανθή Χατζηφραντζή και ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Δανιήλ Εμμανουηλίδης.

Η όμορφη και συγκινητική τελετή συνεχίστηκε με την παράθεση γεύματος στην ταβέρνα του Σάββα στα Σφαγεία όπου συμμετείχαν ο Σύλλογος Καθηγητών και οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι του.

Το Σχολείο ευχαριστεί την Αντιπεριφέρεια Καβάλας για την προσφορά 4 καλαίσθητων τόμων-βιβλίων με θέμα την Ανατολική Μακεδονία, τους «Φούρνους Φελλαχίδη» για τα νηστήσιμα εδέσματά του, τους αδελφούς Κατσαμακίδη (COSMOFLOWER) για την όμορφη σύνθεση λουλουδιών, τον φωτογράφο Αντώνη Πασβάντη που κάλυψε όλη την εκδήλωση και φυσικά τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου.