Τηλεφωνική «παγίδα» σε ανυποψίαστα θύματα: Απάντησαν στο τηλέφωνο και χρεώθηκαν οι λογαριασμοί τους

Καταγγελίες ότι «φούσκωσαν» οι λογαριασμοί με το που σήκωσαν το τηλέφωνο-Τηλεφωνήματα και από εταιρείες οι οποίες δήθεν προσφέρουν υπηρεσίες επένδυσης σε κρυπτονομίσματα

Καινούριους τρόπους για να βάλουν το χέρι στην τσέπη ανυποψίαστων πολιτών σκαρφίζονται επιτήδειοι μέσω τηλεφώνου. Ειδικά το τελευταίο διάστημα, με μια τηλεφωνική απάτη έχουν βρει ένα τρόπο να χρεώνουν τους λογαριασμούς από κλήσεις κατά τις οποίες καλούν και είτε μιλούν αγγλικά είτε δε μιλούν καθόλου είτε το ανυποψίαστο θύμα καλεί πίσω και χρεώνεται μεγάλα ποσά.

Όπως αναφέρει το athensmagazine.gr, ο αριθμός που χρησιμοποιούν κατά κόρον οι απατεώνες για να πραγματοποιήσουν αυτές τις κλήσεις είναι ο 2311 807050, χρεώνοντας τα θύματα με 100 ευρώ και πάνω, όπως αναφέρει το άρθρο.

Συνήθως καλούν, δε μιλούν και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα ακούγεται η λέξη “goodbye” και η γραμμή κλείνει, ενώ σύμφωνα με κάποιους χρήστες δέχονται κλήσεις αργά το βράδυ και γενικά ακατάλληλες ώρες, στις οποίες και πάλι δε μιλάει κανείς για κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι να κλείσει η γραμμή. Όσοι, δε έκαναν το λάθος να πάρουν πίσω τον συγκεκριμένο αριθμό για να διαπιστώσουν από πού προέρχεται η κλήση, ακούνε μόνο μουσική.

Πολλοί είναι οι καταναλωτές οι οποίοι δέχτηκαν τηλεφώνημα από τον συγκεκριμένο αριθμό και είδαν αδικαιολόγητα «φουσκωμένο» τον λογαριασμό του τηλεφώνου τους. Μάλιστα, πολλοί είναι αυτοί που σχολιάζουν σε πλατφόρμες αναφοράς ύποπτων ή ενοχλητικών αριθμών ότι απλά απάντησαν και χρεώθηκαν.

Επίσης, αρκετοί είναι εκείνοι οι οποίοι δέχονται τηλεφωνήματα κυρίως από Αγγλία από εταιρείες οι οποίες δήθεν προσφέρουν υπηρεσίες επένδυσης σε κρυπτονομίσματα.

Υπενθυμίζεται ότι για οποιοδήποτε θέμα το οποίο αφορά σε παραβατική συμπεριφορά μέσω Διαδικτύου, οι πολίτες πρέπει να επικοινωνούν αμέσως με τις αστυνομικές Αρχές.