Επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στις δουλειές τους, αλλά με rapid test που θα πληρώνουν οι ίδιοι

Υπό όρους η επιστροφή των υγειονομικών από την 1η Ιανουαρίου 2023, «παρόλο που θεωρώ ότι είναι επικίνδυνη απόφαση για τη δημόσια υγεία», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης

Υπό όρους προστασίας της δημόσιας υγείας θα επιστρέψουν στις μονάδες υγείας οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί από την 1η Ιανουαρίου 2023, μετά από την απόφαση του ΣτΕ, που έκρινε αντισυνταγματική την παράταση έως το τέλος του χρόνου του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εργαζομένων στην Υγεία κατά της Covid-19, διότι οι αρμόδιες υπηρεσίες όφειλαν να έχουν επαναξιολογήσει την αναγκαιότητα του μέτρου [διαβάστε εδώ για την απόφαση].

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Υγείας δέχεται εισηγήσεις για την κατάρτιση ενός αυστηρού πρωτοκόλλου επιστροφής τους, με την λήψη των απαραίτητων μέτρων για να μην υπάρχει επικινδυνότητα.

Μεταξύ άλλων, προτείνεται η διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου (PCR ή Rapid Test) ίσως και 2 φορές την εβδομάδα, που θα πληρώνουν οι ίδιοι οι υγειονομικοί οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί. Επίσης η χρήση μάσκας θεωρείται απαραίτητη.

«Η απόφαση θα εφαρμοστεί, παρόλο που θεωρώ ότι είναι επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, εξηγώντας ότι θα υπάρξει ένα αυστηρό πρωτόκολλο για την προστασία της δημόσιας υγείας.

*Πηγή: voria.gr