Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία με ένα βιωματικό μάθημα από τον Ντίνο Διαλεκτόπουλο [φωτογραφίες]

«Αν δεν νιώσεις, πώς θα κατανοήσεις;»: Ο αθλητής του τένις με αμαξίδιο και μέλος της Εθνικής Ομάδας σε έναν διαφορετικό ρόλο με «συμπαίκτες» τους μαθητές και τις μαθήτριες του Σχολείου

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία και το Δημοτικό Σχολείο Ερατεινού Καβάλας επιφύλλαξε ένα διαφορετικό μάθημα για τους μαθητές και τις μαθήτριες, με προσκεκλημένο τον Καβαλιώτης αθλητή του τένις με αμαξίδιο, μέλος της Εθνικής Ομάδας και του Συλλόγου ΑμεΑ  «ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ», Ντίνο Διαλεκτόπουλο.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες κάθισαν στο αμαξίδιο για να παίξουν, αλλά κυρίως για να αντιληφθούν την καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία, μια καθημερινότητα που επιβάλλει την ανάγκη να είναι καθημερινά μια Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία και μια ανάγκη που όπως έδειξαν και οι μικροί μαθητές με τις ερωτήσεις και το ενδιαφέρον που έδειξαν για τη δράση, γίνεται περισσότερο αντιληπτή από τα παιδιά παρά από τους μεγάλους.

«Ευχαριστούμε θερμά, για όλα αυτά που νιώσαμε, αισθανθήκαμε και διδαχθήκαμε τη σημερινή μέρα! Γιατί αν δεν νιώσεις, πώς θα κατανοήσεις; Αν δεν κατανοήσεις, πως θα αποδεχτείς; Αν δεν αποδεχτείς, πώς θα αγαπήσεις;», αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου.

Παράλληλα, το Σχολείο προετοίμασε για τους μαθητές και τις μαθήτριες και άλλες συμμετοχικές και βιωματικές δράσεις με επίκεντρο τα Άτομα με Αναπηρία και τις δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.