Ο Δήμαρχος Καβάλας στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής κατά του Αντισημιτισμού

Η σύνοδος πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και σ’ αυτή συμμετείχαν από 25 Δήμαρχοι και δεκάδες αξιωματούχοι της τοπικής αυτοδιοίκησης, από όλον τον κόσμο, οι οποίοι εκπροσωπούν 17.000.000 πολίτες

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, συμμετείχε στη μεγαλύτερη συνάντηση Δημάρχων, η οποία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη στην Αθήνα, στην κεντρική αίθουσα του ξενοδοχείου Grand Hyatt, στο πλαίσιο των παγκόσμιων δράσεων κατά του αντισημιτισμού.

Η Παγκόσμια Σύνοδος Κορυφής ήταν μια συν-διοργάνωση του Δήμου Αθηναίων, του Οργανισμού Combat Antisemitism Movement (CAM) και του Centre for Jewish Impact, σε συνεργασία με τις Εβραϊκές Ομοσπονδίες της Βόρειας Αμερικής.

Στη Σύνοδο πήραν μέρος περισσότεροι από 25 Δήμαρχοι και δεκάδες αξιωματούχοι της τοπικής αυτοδιοίκησης, από όλον τον κόσμο, οι οποίοι εκπροσωπούν 17.000.000 πολίτες από την Ευρώπη, την Αμερική και την Αφρική, προκειμένου να μοιραστούν τις προκλήσεις και τις προτάσεις τους για την καταπολέμηση του μίσους, του φανατισμού και του αντισημιτισμού στις πόλεις τους, διαφυλάσσοντας ένα κοινό δημοκρατικό μέλλον.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της 2ης Συνόδου Κορυφής Δημάρχων, απηύθυναν χαιρετισμό η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης και εκπρόσωποι των Εβραϊκών Κοινοτήτων, ενώ υπεγράφη κοινή δήλωση δημάρχων, προκειμένου να αναληφθούν δράσεις για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού.

Μετά το πέρας των εργασιών, ο Δήμαρχος Καβάλας, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, συμμετείχε στο άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου της πλατείας Συντάγματος.

Θόδωρος Μουριάδης: «Ο Δήμος Καβάλας καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να κρατήσει άσβεστη τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος»

Με αφορμή την παρουσία του στη σύνοδο ο Δήμαρχος Καβάλας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «ηΗ Παγκόσμια Σύνοδος Κορυφής της Αθήνας, έβαλε τις βάσεις για την ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλεί η έξαρση του Αντισημιτισμού.Ο Δήμος Καβάλας καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια τόσο για την εξάλειψη του εν λόγω φαινομένου, όσο και για να κρατήσει άσβεστη τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος.
Την επόμενη περίοδο, στο πλαίσιο των δράσεων που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο, με τη συνδρομή φορέων και συλλογικοτήτων της Καβάλας, θα αναδείξουμε την αξία της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών και θα προβάλλουμε την προσφορά των Εβραϊκών Κοινοτήτων στην κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ζωή του τόπου μας».

City of Athens
Christmas

Οι Δήμαρχοι που συμμετείχαν στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής κατά του Αντισημιτισμού

– Θόδωρος Μουριάδης (Καβάλας), Κώστας Μπακογιάννης (Αθηναίων), Κωνσταντίνος Ζέρβας (Θεσσαλονίκης), Δημήτρης Παπαστεργίου (Τρικκαίων), Κώστας Βοργιαζίδης (Βέροιας), Μερόπη – Σπυριδούλα Υδραίου (Κέρκυρας), Μανώλης Τσέπελης (Ξάνθης), Κωνσταντίνος Γιωρκατζής (Λευκωσίας).

– Bryan Barnett – Mayor of Rochester Hills, Chokwe Antar Lumumba – Mayor of Jackson, Dean J. Trantalis – Mayor of Ft. Lauderdale, Eric L. Adams – Mayor of New York City, Howard Weinberg – Mayor of Aventura, Levar Marcus Stoney – Mayor of Richmond, Lili Bosse – Mayor of Beverly Hills, Michael Wildes – Mayor of Englewood, Tim Keller – Mayor of Albuquerque, Christina Muryn – Mayor of Findlay, Esteban Bovo – Mayor of Hialeah, Koen Metsu – Mayor of Edegem, Alban Hyseni – Mayor of Gjilan, Ion Ceban – Mayor of Chișinău, Janusz Chwierut – Mayor of Oświęcim, Tadeusz Truskolaski – Mayor of the City of Białystok, Damien Egan – Mayor of Lewisham, Alejo Alejandro Umpierrez Cabrera – Mayor of Rocha, Remigijus Šimašius – Mayor of Vilnius.

Το Combat Antisemitism Movement (CAM) είναι ένας παγκόσμιος συνασπισμός ο οποίος απαρτίζεται από περισσότερα από 360.000 άτομα και 440 οργανώσεις από μια ποικιλία θρησκευτικών, πολιτικών και πολιτιστικών καταβολών στην κοινή αποστολή της καταπολέμησης του αρχαιότερου μίσους στον κόσμο. Η CAM ενεργεί συλλογικά για να οικοδομήσει ένα καλύτερο μέλλον, χωρίς φανατισμό, για τους Εβραίους και όλη την ανθρωπότητα. Στους συμμετέχοντες οργανισμούς περιλαμβάνονται το Κέντρο για το Ισραήλ και τις Εβραϊκές Υποθέσεις (CIJA) από τον Καναδά, η Εβραϊκή Κοινότητα της Αθήνας, το KIS – The Central Board of Jewish Communities στην Ελλάδα και η Ένωση Ιταλικών Εβραϊκών Κοινοτήτων (UCEI).

(Δελτίο Τύπου)