Στους δρόμους και πάλι οι συνταξιούχοι της Καβάλας

Κάλεσμα του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων Νομού Καβάλας για συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις Σέρρες την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

Στους δρόμους κατεβαίνουν τα μέλη του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων Νομού Καβάλας, καλώντας για συμμετοχή στο συλλαλητήριο το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις Σέρρες την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022, με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη.

Η ανακοίνωση των συνταξιούχων

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων Νομού Καβάλας καταγγέλλει στον ελληνικό λαό την ψήφιση από τη Βουλή με ψήφους της ΝΔ του Ν/Σ-«εκτρώματος» για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη. Μετά τη διάλυση της Π.Φ.Υ., σειρά πήρε και Δ.Φ.Υ.

Δεν υπάρχει άρθρο που να μην υπηρετεί την εμπορευματοποίηση της υγείας, τον αποκλεισμό του λαού από τις δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες της δευτεροβάθμιας υγείας.

Καταργεί την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών του ΕΣΥ, ανοίγοντας τον δρόμο διάπλατα στον ιδιωτικό τομέα. Μερική απασχόληση για τους γιατρούς σημαίνει και μερική υγεία για το λαό.

Έτσι ικανοποιεί τις απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων της υγείας και των κλινικαρχών στήνοντας στο εκτελεστικό απόσπασμα την πολύπαθη υγεία του λαού, με την παραπέρα υποβάθμιση των ήδη απαξιωμένων και υποστελεχωμένων Νοσοκομείων.

Διαλύει εργασιακές σχέσεις υγειονομικών και των εργαζομένων στο φάρμακο.

Αυξάνει τις ήδη βεβαρημένες λίστες αναμονής ασθενών για χειρουργεία και για διαγνωστικές εξετάσεις, οδηγώντας τον λαό στις μεγάλες ιδιωτικές κλινικές και εξεταστικά κέντρα.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών θα είναι η τραγική υποβάθμιση της ήδη υποβαθμισμένης παρεχόμενης περίθαλψης και οι επικίνδυνες συνθήκες νοσηλείας. Να είναι σίγουρη η κυβέρνηση ότι αυτός ο νόμος δε θα υιοθετηθεί από τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους και θα καταργηθεί στην πράξη.

Απαιτούμε

  • Αποκλειστικά δωρεάν σύγχρονες υπηρεσίες υγείας για τον λαό
  • Στελέχωση των Νοσοκομείων με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με σημαντικές αυξήσεις στους μισθούς τους
  • Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος υγείας
  • Να μην κλείσει και συγχωνευτεί κανένα Νοσοκομείο
  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλο το λαό

Να σημάνει αγωνιστικός ξεσηκωμός. Είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα. Καλούμε όλους τους συνταξιούχους να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο στις Σέρρες την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 στις 10:30 στην πλατεία Ελευθερίας.