Η «Ώρα του Κώδικα» για τους μαθητές του Sparmatseto Robotics/Kavala

Δημιουργήθηκε αρχικά από το MIT-Συμμετέχουν συνολικά 64 πανεπιστημιακά ιδρύματα από όλο τον κόσμο και εκατοντάδες φορείς

Η «Ώρα του Κώδικα» είναι μια παγκόσμια δραστηριότητα που στοχεύει να εισάγει παιδιά μέχρι 15 ετών στις έννοιες του προγραμματισμού και των ηλεκτρονικώνΔημιουργήθηκε αρχικά από το MIT και αγκαλιάστηκε από πολλούς φορείς και πανεπιστήμια.

Φέτος στην «Ώρα του Κώδικα» συμμετέχουν συνολικά 64 πανεπιστημιακά ιδρύματα από όλο τον κόσμο και εκατοντάδες φορείς.

Αν και μπορεί ο καθένας, δίχως περιορισμούς, να συμμετέχει στα εκπαιδευτικά προγράμματα της «Ώρας του Κώδικα», το Εργαστήρι Καλλιτεχνικής Ρομποτικής Εκπαιδευτικής Sparmatseto Robotics/Kavala αποφάσισε να συμμετάσχει με περισσότερο δομημένο τρόπο (και ίσως λίγο πιο αυστηρά) ως εκπαιδευτικός φορέας.

Σε μια τέτοια περίπτωση το Sparmatseto Robotics/Kavala προετοιμάστηκε εντατικά μέχρι την ημερομηνία στην οποία θα υλοποιούσε στο εργαστήρι την «Ώρα του Κώδικα».

Η υλοποίηση ως εκπαιδευτικός φορέας ουσιαστικά αποτελεί μια (μικρή) εξεταστική διαδικασία για τα παιδιά, ενώ είναι από τους λίγους φορείς στη βόρεια Ελλάδα που συμμετέχει με τον τρόπο αυτό στην «Ώρα του Κώδικα». Τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022 τα παιδιά θα εξεταστούν στον χώρο του Design lab/art space NEKUBI στην Καβάλα.

Η επιτυχής συμμετοχή εξασφαλίζει βεβαίωση από τον φορέα υλοποίηση της «Ώρας του Κώδικα». Πέρα από αυτό όμως το βασικότερο κέρδος είναι ο διαφορετικός τρόπος σκέψης που ο προγραμματισμός προσφέρει ως εφόδιο ζωής.

Οι εκπαιδευτές εύχονται σε όλα τα παιδιά καλή επιτυχία, υπενθυμίζοντας ότι το ταξίδι στον υπέροχο κόσμο της ρομποτικής και του προγραμματισμού τώρα ξεκινάει