Ένωση Γονέων Σχολείων Καβάλας: Η ασφάλεια και η υγεία των παιδιών μας είναι αδιαπραγμάτευτη

Ανακοίνωση με αφορμή τον θάνατο του 11χρονου μαθητή σε Δημοτικό Σχολείο των Σερρών

Να αποδοθούν ευθύνες και να ληφθούν άμεσα μέτρα πρόληψης, συντήρησης, επιθεώρησης και εκσυγχρονισμού όλων των σχολικών μονάδων της χώρας συμπεριλαμβανομένης και της Περιφέρειας μας, ζητάει με ανακοίνωση της η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων του Δήμου Καβάλας, με αφορμή το θλιβερό περιστατικό με τον θάνατο ενός 11χρονου μαθητή στις Σέρρες. Η Ένωση εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια του παιδιού και τονίζει ότι η ασφάλεια, υγεία και σωματική και ψυχική ακεραιότητα των παιδιών είναι αδιαπραγμάτευτη και πρέπει να διασφαλίζεται με κάθε μέσο ως απώτερος σκοπός.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Το ΔΣ της  Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων του Δήμου Καβάλας εκφράζει την ανείπωτη θλίψη για την απώλεια του ανήλικου παιδιού, μαθητή του Δημοτικού Σχολείου Σερρών, που τόσο άδικα έφυγε από κοντά μας. Τα λόγια είναι περιττά αυτές τις στιγμές και δεν αρκούν για να περιγράψουν αυτό που κάθε γονιός ή μη αισθάνεται για το τραγικό αυτό συμβάν. Δεν έπρεπε να συμβεί και ούτε πρέπει να επιτρέψουμε κάτι παρόμοιο να ξανασυμβεί. Τα αίτια είναι βαθύτερα και πολύπλευρα. Ο ευαίσθητος και πρωτεύων σε σπουδαιότητα και αξία  τομέας της παιδείας πρέπει να αντιμετωπιστεί από τους απανταχού και εκάστοτε ιθύνοντες όπως του αρμόζει και επιβάλλεται, για ένα έθνος και λαό που σέβεται την ιστορία και την παράδοσή του. Η ασφάλεια, υγεία και σωματική και ψυχική ακεραιότητα των παιδιών μας είναι αδιαπραγμάτευτη και πρέπει να διασφαλίζεται με κάθε μέσο ως απώτερος σκοπός.

Η Ένωση ζητά να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει και να ληφθούν άμεσα μέτρα πρόληψης, συντήρησης, επιθεώρησης και εκσυγχρονισμού όλων των σχολικών μονάδων της χώρας συμπεριλαμβανομένης και της Περιφέρειας μας  και να διατεθούν άμεσα οι αναγκαίοι πόροι για το σκοπό αυτό .

Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στους δύο τραυματισμένους μαθητές και εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας, την αμέριστη στήριξη και συμπαράστασή μας στην οικογένεια του εντεκάχρονου μαθητή , του παιδιού μας…»!