Καβάλα: Βανδαλισμοί καπναποθηκών μέρα μεσημέρι. Καταστρέφουν μέχρι και τα… οικόσημα [φωτογραφίες]

«Οι φθορές, οι καταστροφές και οι βανδαλισμοί των μνημείων της πόλης συνεχίζονται τώρα και μέρα» αναφέρει ο Γιάννης Βύζικας-Ποια καπναποθήκη ήταν το τελευταίο... θύμα

Ακόμη και μέρα μεσημέρι άγνωστοι προξενούν φθορές σε καπναποθήκες της Καβάλας, καταστρέφοντας μέχρι και τα… οικόσημα. Αυτήν τη φορά «κομιστής» ενός τέτοιου περιστατικού είναι ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού Καβάλας, Γιάννης Βύζικας, ο οποίος με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης επισημαίνει το γεγονός, καλώντας παράλληλα την Αστυνομία να πράξει τα δέοντα.

«Οι φθορές, οι καταστροφές και οι βανδαλισμοί των μνημείων της πόλης συνεχίζονται τώρα και μέρα και μάλιστα με το φως του ήλιου. Συγκεκριμένα αυτήν την στιγμή η καπναποθήκη του Πεκιόλη ιδιοκτησίας του Δημοσίου έχει υποστεί φθορές και ζημιές. Πήρε άδεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες ή ο καθένας κάνει ό,τι του γουστάρει; Πιστεύω ότι αυτήν τη φορά η αστυνομία να βρει τους υπεύθυνους και να πράξει τα δέοντα! Η καπναποθήκη βρίσκεται επί της Ηπείρου και Φιλίππου», αναφέρει ο κ. Βύζικας στην ανάρτησή του, συνοδεία των ανάλογων φωτογραφιών.

Για την ιστορία, σύμφωνα με μαρτυρίες, από την εν λόγω καπναποθήκη φόρτωναν σε φορτηγάκι σίδερα και παλιά αυτοκίνητα τα οποία ήταν αποθηκευμένα στο εσωτερικό της.