Μαθητές από σχολεία Γερμανίας, Πορτογαλίας, Κροατίας και Ιταλίας έμαθαν πώς ανακυκλώνει η Καβάλα

Οι μαθητές που μαζί με τους καθηγητές τους επισκέφτηκαν το Δημαρχείο, είναι φιλοξενούμενοι του 2ου Εσπερινού ΕΠΑΛ της Καβάλας στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus

Mαθητές και καθηγητές σχολείων από τις πόλεις Speyer της Γερμανίας, Cascais της Πορτογαλίας, Split της Κροατίας και Catania της Ιταλίας, επισκέφθηκαν την Παρασκευή (13 Ιανουαρίου) το Δημαρχείο Καβάλας.

Είναι φιλοξενούμενοι από το 2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Καβάλας, από την αρχή της εβδομάδας, και παρακολουθούν το πρόγραμμα Erasmus : «Be brave-help us fight the plastic wave. Getting aware of plastics», το οποίο έχει ως θεματολογία σχετική με τα πλαστικά, τα μικροπλαστικά και την προστασία του περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο των μαθημάτων τους, παρακολούθησαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου παρουσίαση του συστήματος ανακύκλωσης απορριμμάτων του Δήμου Καβάλας από τον ειδικό σύμβουλο του Δημάρχου σε θέματα διαχείρισης απορριμμάτων, Κώστα Κητή, ο οποίος ανέλυσε ιδιαιτέρως το πιλοτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης οργανικών απορριμμάτων, που θα εφαρμόσει οσονούπω ο Δήμος Καβάλας με τους καφέ κάδους στην περιοχή της Νεάπολης.