Καβάλα: Δεκάδες αγελάδες εγκαταλείφθηκαν από τους κτηνοτρόφους και πεθαίνουν βασανιστικά [βίντεο, φωτογραφίες]

Ο «Αίσωπος» συγκεντρώνει χρήματα για τις τροφές τους-Ο Δήμος Καβάλας τις μάζεψε σε περιφραγμένο χώρο για να μην προκληθεί τροχαίο ατύχημα και αναζητείται λύση για τη σωτηρία τους-Ήδη πέθαναν 25 ζώα

Μια είδηση-καταγγελία, συνοδεία εικόνων φρίκης, ήρθε στο φως από το Φιλοζωικό Σωματείο Καβάλας «Αίσωπος», το zoosos.gr και την υπό σύσταση Πανελλήνιας Ομοσπονδίας για το Περιβάλλον και τα Ζώα «ΝΕΜΕΣΙΣ». Πρόκειται για 100 αγελάδες στο Χαλκερό της Καβάλας, οι οποίες εγκαταλείφθηκαν στην τύχη τους από τους κτηνοτρόφους -ο ένας, μάλιστα, είναι προφυλακισμένος, διότι ένα αυτοκίνητο συγκρούστηκε με μια αγελάδα η οποία ανήκε στο κοπάδι του- με αποτέλεσμα από τις 100, οι 25 να πεθάνουν και οι υπόλοιπες να είναι αποστεωμένες και εξαθλιωμένες.

Ο Δήμος Καβάλας, εκ του νόμου υποχρεωμένος, περιόρισε τις αγελάδες σε περιφραγμένο χώρο προκειμένου να μην περιφέρονται στο οδικό δίκτυο και προκληθεί ατύχημα. Επιπρόσθετα, αγόρασε και τροφή, η οποία, όμως, δεν ήταν αρκετή για τα ζώα, με αποτέλεσμα να απειλούνται, πλέον, με αφανισμό, ενώ εκτός των άλλων είναι εκτεθειμένα και στις καιρικές συνθήκες, με τον «Αίσωπο» να έχει ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για την αγορά τροφής για τα εξαθλιωμένα βοοειδή.

«Χθες αργά το βράδυ ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον “Αίσωπο” ότι εξασφάλισε 2 τόνους τροφήΑπίστευτη φρίκη στην Καβάλα. Ζώα στο έλεος της βασανιστικής πείνας. Σκελετοί αγελάδων, νεκρές πρόσφατα αγελάδες, 75 αποστεωμένες ζωντανές-νεκρές, όλες μαζί στον ίδιο χώρο. Το έγκλημα συνεχίζεται, τα ζώα πέφτουν νεκρά κάθε μέρα, μαζί και τα μωρά τους. Ελλάδα-Ευρώπη 2023. Τα φιλοζωικά απεγνωσμένα δεν ξέρουν πώς να βοηθήσουν και κάνουν έκκληση για οικονομική βοήθεια, ενώ αναζητούν λύση για τα ζώα. Ως “Νέμεσις” είμαστε σε επικοινωνία με τον “Αίσωπο” και πιέζουμε για τη σωτηρία τους», αναφέρει με ανάρτησή της στο Facebook η πρόεδρος της υπό σύσταση Πανελλήνιας Ομοσπονδίας για το Περιβάλλον και τα Ζώα «ΝΕΜΕΣΙΣ», Νατάσα Μπομπολάκη.

Το ιστορικό της υπόθεσης όπως το παραθέτει η «ΝΕΜΕΣΙΣ»

Τα δύστυχα ζώα πάνω από 100 αρχικά ανήκουν σε παραβατική οικογένεια, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, μέλη της οποίας εκτίουν τη ποινή τους στη φυλακή. Τα ζώα ήταν ελεύθερα και αναζητούσαν τροφή, ενώ είχαν γίνει και αιτία ατυχημάτων.

Μετά από εισαγγελική παραγγελία προς τον Δήμο Καβάλας κλείστηκαν σε περιφραγμένο χώρο, όπου και παραμένουν μέχρι και τώρα. Ο Δήμος έδωσε ελάχιστες μπάλες τροφής διότι, όπως λένε οι καταγγέλλοντες στη «ΝΕΜΕΣΙΣ», ισχυρίζεται ότι δεν έχει χρήματα για να τις θρέψει, η δε Εισαγγελία μετά την παραγγελία της παραμένει αδρανής στο συντελούμενο έγκλημα, η δε Κτηνιατρική στον κόσμο της γνωστής αφιλοζωίας της. Ζώα είναι, δε βαριέσαι.

Η ασιτία τα θερίζει, ενήλικα και μωρά, χρειάζονται ειδική τροφή-γιαρμά και όλοι σηκώνουν τα χέρια ψηλά αφήνοντας τα ζώα στο έλεος της πείνας. Αφήστε τα ελεύθερα να βρουν τροφή, μην τα καταδικάζετε στον θανατηφόρο εγκλεισμό τους. Βάλτε πινακίδες για τους οδηγούς να μην τρέχουν, τεράστια ζώα είναι, δεν τα βλέπουν;

Στην προοπτική μη γίνει ατύχημα σε κάποιον άνθρωπο η Εισαγγελική Αρχή και στη συνέχεια η Δημοτική Αρχή ευθύνονται για τον φριχτό θάνατο ήδη 20 αγελάδων, ενώ οι υπόλοιπες πέφτουν κάτω νεκρές σαν τις μύγες.

Ο λογαριασμός του Φιλοζωικού Συλλόγου «Αίσωπος» για να αγοραστούν τροφές είναι:

  • GR 120 160 566 000 000 00 849 420 65
    Τράπεζα Αττικής, υποκατάστημα Καβάλας

Δείτε βίντεο από την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα ζώα