«Υφαίνοντας Στιγμές» στην Καβάλα: Μια «γέφυρα» Πολιτισμού και προσφοράς από τη Δομή Φιλοξενίας Μεταναστών [φωτογραφίες]

Εγκαινιάστηκε η έκθεση με φορέματα και στολές που οι γυναίκες και άντρες έραψαν στη Δομή με τη βοήθεια της ArtAtack και δωρήθηκαν στο ΔΗΠΕΘΕ-Για πρώτη φορά παρουσίασε τα έργα του στην Καβάλα ο Mikael Kirubel

Σε μια λιτή και φορτισμένη συναισθηματικά τελετή, έγιναν το απόγευμα της Πέμπτης 2 Φεβρουαρίου 2023 στη Μεγάλη Λέσχη της Καβάλας τα εγκαίνια της έκθεσης «Υφαίνοντας Στιγμές». Πρόκειται για φορέματα και στολές που οι γυναίκες και άντρες έραψαν στην Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας Μεταναστώνμε τη βοήθεια και χορηγία της ArtAtack και δωρήθηκαν στο ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας.

Την έκθεση εγκαινίασε ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, που συγκινημένος ευχαρίστησε τους διοργανωτές και όλους όσους συνδράμουν καθημερινά στην πόλη και στην τοπική κοινωνία.

Τα φορέματα και οι στολές που παραλήφθηκαν από τον πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, Σωκράτη Μποζούδη ανήκουν από σήμερα στη γκαρνταρόμπα του φορέα και θα χρησιμοποιηθούν στο μέλλον.

Στην έκθεση παρουσίασε και τα έργα του, για πρώτη φορά στην Καβάλα, ο Mikael Kirubel. Οι κορνίζες των έργων ζωγραφικής είναι χειροποίητες και κατασκευάστηκαν από πολίτες που συμμετέχουν στην Κοινωφελή Εργασία του Υπουργείου στη Δομή της Καβάλας.

«Το στοίχημα φέτος στη Δομή Καβάλας, μια που η ένταξη των προσφύγων και μεταναστών βρίσκεται σε καλό δρόμο, είναι οι συνέργειες, η αλληλοϋποστήριξη των συμμετεχόντων στην Κοινωφελή Εργασία για την κοινωνική και οικονομική αυριανή ένταξή τους στην κοινωνία μας. Αξίζει να την επισκεφθείτε αύριο και μεθαύριο (σ.σ.: Παρασκευή 3 και Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023) από τις 10:00-12:00 και 18:00-21:00 στο ισόγειο της Μεγάλης Λέσχης Καβάλας», αναφέρει ο Διευθυντής της Ανοιχτής Δομής Φιλοξενίας στο πρώην στρατόπεδο Ασημακόπουλου, Δημήτρης Ρέμμος.

*Φωτογραφίες: Λάσκαρης Τσούτσας