Θόδωρος Μουριάδης: Πάγιο αίτημα της Καβάλας η δημιουργία ογκολογικής κλινικής στο Νοσοκομείο

Η δήλωση του Δημάρχου Καβάλας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου (4 Φεβρουαρίου) και η δέσμευση του για τη συνέχεια της προσπάθειας για την ικανοποίηση του αιτήματος της περιοχής

Για την ανάγκη η πρόληψη να αποτελέσει προτεραιότητα όλων μας, προκειμένου να γίνει πιο εύκολο το έργο των γιατρών, αλλά και την αποφασιστικότητα του να συνεχίσει τον αγώνα για τη δημιουργία ογκολογικής κλινικής στο Νοσοκομείο της Καβάλας, μίλησε ο Θόδωρος Μουριάδης στο μήνυμα του με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου που γιορτάζεται στις 4 Φεβρουαρίου. Ο Δήμαρχος Καβάλας κάλεσε τους κυβερνώντες να προχωρήσουν στην εφαρμογή πολιτικών, με σκοπό την εξάλειψη των ανισοτήτων στον τομέα της Υγείας

Η δήλωση του Θόδωρου Μουριάδη αναφέρει:

«Τούτη τη μέρα το μυαλό μας πηγαίνει στα αγαπημένα μας πρόσωπα που έφυγαν από τη ζωή χτυπημένα από τον καρκίνο, και είναι αφορμή για όλους μας να αναλάβουμε κι άλλες πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης και σωστής ενημέρωσης.

Διότι, όπως λένε οι ειδικοί, αν η πρόληψη γίνει προτεραιότητά μας, θα γίνει ευκολότερο το έργο των θεραπόντων και θα αποφευχθούν τα χειρότερα.

Επίσης, ο αγώνας των πολιτών που παλεύουν συλλογικά ενάντια στον καρκίνο, θα πρέπει να ενισχυθεί ουσιαστικά από την Πολιτεία όχι με υποσχέσεις αλλά με την πρόσληψη ειδικού ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και με την προμήθεια σχετικών μηχανημάτων.

Επαναλαμβάνω, λοιπόν, και φέτος το πάγιο αίτημα της Καβάλας:

Επειδή δεν φτάνει η Μονάδα Ογκολογικού-Χημειοθεραπείας, το Νοσοκομείο Καβάλας, επιτέλους, πρέπει να αποκτήσει αυτόνομη Κλινική. Και, ως Δήμαρχος, θα συνεχίσω να συμβάλλω με κάθε μέσο στη δημιουργία αυτής της Κλινικής.

Άλλωστε, με αυτόν τον τρόπο, θα ικανοποιηθεί και το φετινό μήνυμα της Ένωσης για τον Διεθνή Έλεγχο του Καρκίνου (UICC), με το οποίο καλεί όλον τον κόσμο σε ενεργή δράση, για να κλείσει το παγκόσμιο χάσμα στη φροντίδα των πασχόντων από καρκίνο. Επίσης, καλεί τους κυβερνώντες να προχωρήσουν στην εφαρμογή πολιτικών, με σκοπό την εξάλειψη των ανισοτήτων στον τομέα της Υγείας».