Καβάλα: Λείπει ο Ποντιακός Πολιτισμός από τη Σαρακοστή; Η απάντηση «έρχεται» από το Αρχαίο Θεάτρο Φιλίππων [βίντεο, φωτογραφίες]

Το αδιαχώρητο σε Καλαμίτσα και Φιλίππους, στις εκδηλώσεις τις οποίες διοργάνωσε ο Δήμος Καβάλας για την Καθαρά Δευτέρα-Συνωστισμός και στον... ουρανό από τους χαρταετούς-Δεν έπεφτε καρφίτσα στις ταβέρνες της πόλης

Το αδιαχώρητο επικράτησε στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» στην Καλαμίτσα και στο πάρκο του Αρχαίου Θεάτρου Φιλίππων, κατά τις εκδηλώσεις τις οποίες διοργάνωσε ο Δήμος Καβάλας για την Καθαρά Δευτέρα.

Οι παραδοσιακές γεύσεις, τα παιχνίδια και φυσικά οι χαρταετοί οι οποίοι γέμισαν τον ουρανό είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο, με μικρούς και μεγάλους να απολαμβάνουν τις δράσεις, τα έθιμα και τον ανοιξιάτικο καιρό.

Στους Φιλίππους, δε, τον ρυθμό έδωσαν οι ποντιακοί ήχοι και χοροί, οι οποίοι μετέτρεψαν την έναρξη της Σαρακοστής σε ένα μεγάλο παραδοσιακό γλέντι.

Αντίστοιχη η εικόνα και στις ταβέρνες της πόλης, όπου δεν έπεφτε καρφίτσα από ντόπιους και επισκέπτες οι οποίοι επέλεξαν να… ρίξουν αντί για χαρταετό, τσίπουρο στα ποτήρια και καλαμαράκια στα πιάτα.

Δείτε βίντεο από τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας στο πάρκο του Αρχαίου Θεάτρου Φιλίππων

*Φωτογραφίες: Λάσκαρης Τσούτσας