Το 2ο ΓΕΛ Καβάλας απόλαυσε το ταξίδι στο European Money Quiz 2023

Το σχολείο πήρε μέρος στον Εθνικό διαγωνισμό γνώσεων για το χρήμα, στον οποίο συμμετείχαν 361 ομάδες με 1211 μαθητές από 68 σχολεία της Ελλάδας, όπου μπορεί να μην μπήκε στην 10αδα αλλά πέρασε όμορφα στην προετοιμασία και στον αγώνα

Το 2ο ΓΕΛ Καβάλας για 2η χρονιά πήρε μέρος στον Εθνικό διαγωνισμό γνώσεων για το χρήμα «European Money Quiz» ο οποίος πραγματοποιήθηκε στις 21 Μαρτίου 2023. Πήραν μέρος 361 ομάδες με 1211 μαθητές από 68 σχολεία της Ελλάδας.

Το σχολείο της Καβάλας δεν μπόρεσε να μπει στην 10αδα αλλά όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσε που εκδόθηκε «περάσαμε πολύ όμορφα τόσο κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας , που διήρκεσε ένα μήνα, όσο και κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού συνδυάζοντας τη γνώση με τη διασκέδαση αφού ο διαγωνισμός ήταν ένα παιχνίδι γνώσεων για το χρήμα με το διαδικτυακό εργαλείο kahoot».

Η ανακοίνωση συνεχίζει με ευχαριστίες προς όλους όσους στήριξαν την προσπάθεια. Συγκεκριμένα τονίζεται ότι «ευχαριστούμε τον Διευθυντή του σχολείου μας Δημήτρη Λυμπεράκη για όλη την στήριξη που μας πρόσφερε στην διάρκεια της προετοιμασίας μας, τον καθηγητή Πληροφορικής Μιχάλη Μακάριο για την βοήθεια του στο τεχνικό κομμάτι και τον Ιωάννη Τζούμα, καθηγητή Κοινωνικών Επιστημών, για την παρουσία και ηθική υποστήριξη του την ημέρα του διαγωνισμού.

Τα συγχαρητήρια, όμως, ανήκουν στους μαθητές μας για τον κόπο που κατέβαλαν για να διαβάσουν και να εξασκηθούν αλλά και για το συνεργατικό πνεύμα τους  στο διαγωνισμό».

Συγχαρητήρια στους: Άννα Βαφείδου, Απόστολο Βασδέκη, Λήδα Πρεπόνη, Θρασύβουλο Τσακώνη, Έμμα Αγγελιάδου, Ιόλη-Ερασμία Δίελα, Ευαγγελία-Ελευθερία Κατσόμαλλου, Ιωάννη Κώτση, Aλέξανδρο-Στέφανο Ζουρνατζίδη, Νικόλαο Μπαλικτσή, Νικόλαο Παπουτσή και Βασίλειο Σοφιανόπουλο.

Και να θυμούνται πάντα τους στίχους του Αλεξανδρινού ποιητή Κ. Καβάφη:

Η Ιθάκη σ’ έδωσε τ’ ωραίο ταξείδι.
Χωρίς αυτήν δεν θα βγαινες στον δρόμο……..
Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δεν σε γέλασε.
Έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα,
ήδη θα το κατάλαβες η Ιθάκες τι σημαίνουν.