Καβάλα: Ισόβια κάθειρξη χωρίς κανένα ελαφρυντικό για τον συζυγοκτόνο των Πηγών

Ο δράστης και σύζυγος της άτυχης Άιντα παρουσιάστηκε στην απολογία του χωρίς κανένα ίχνος μεταμέλειας-Η υπόθεση εκδικάστηκε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ροδόπης

Σε ισόβια κάθειρξη χωρίς κανένα ελαφρυντικό καταδικάστηκε ο 55χρονος που δολοφόνησε τη 43χρονη σύζυγό του μέσα στο φαρμακείο της στις Πηγές Καβάλας τον Μάιο του 2022 [διαβάστε εδώ]. Η εκδίκαση της υπόθεσης έγινε την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ροδόπης.

Η 43χρονη δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της στις 5 Μαΐου 2022 στο χωριό Πηγές Καβάλας, όταν την τράβηξε στο καμαράκι του φαρμακείου και μετά από λίγα μαρτυρικά λεπτά, της αφαίρεσε τη ζωή στραγγαλίζοντάς την, επειδή του ζήτησε να χωρίσουν. Στη συνέχεια επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του, ωστόσο στην απολογία του παρουσιάστηκε χωρίς κανένα ίχνος μεταμέλειας.

«Την ώρα της απολογίας του γέλασε πέντε φορές, ενώ δε δάκρυσε ποτέ. Προσέβαλε τη μνήμη της γυναίκας του. Σκότωσε τη γυναίκα του, τη μητέρα των παιδιών του για δεύτερη φορά. Την πρώτη με τα ίδια του τα χέρια και τη δεύτερη με τα λόγια του στο δικαστήριο», είχε πει ο δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης Αΐντας, Μανώλης Βονικάκης.

Το ζευγάρι είχε δύο παιδιά ηλικίας 6 και 10 ετών και η γονική μέριμνα ανατέθηκε στους θείους των μικρών.

*Πηγή: Με πληροφορίες από το cnn.gr