Θόδωρος Μουριάδης: Ο Δήμος Καβάλας έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα για τα «αδεσποτάκια» που εγκαταλείπονται στην πόλη και στα χωριά μας

Το μήνυμα του Δημάρχου Καβάλας για την Παγκόσμια Ημέρα των Αδέσποτων Ζώων (4 Απριλίου)

«Η Διεθνής Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Ζώων αναφέρει ότι “η εγκατάλειψη ενός ζώου θεωρείται πράξη απάνθρωπη και εξευτελιστική”, πράξη που προκαλεί τεράστια προβλήματα επιβίωσης σε χιλιάδες ζώα, τα οποία, αντί να μεγαλώνουν σε ζεστό και φιλικό περιβάλλον, συχνά υποφέρουν από την πείνα, τη δίψα, το κρύο, τις ασθένειες και από βάρβαρες ανθρώπινες συμπεριφορές.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα βρίσκει τον Δήμο Καβάλας να έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα για τα «αδεσποτάκια» που εγκαταλείπονται στην πόλη και στα χωριά μας.

Προ ημερών άρχισαν οι εργασίες κατασκευής σύγχρονου καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς στην περιοχή του Ζυγού, προϋπολογισμού περίπου 900.000 ευρώ, μέσα σε ιδιόκτητο χώρο του Δήμου, επιφάνειας 11,2 στρεμμάτων.

Το έργο θα καλύπτει τον κύκλο υπηρεσιών της περισυλλογής, της περίθαλψης, της στέγασης και της επανένταξης αδέσποτων, και θα μπορεί να φιλοξενεί μέχρι 40 σκύλους.

Τέλος, συνεχίζουμε, με τη βοήθεια πολλών συμπολιτών και των φιλοζωικών οργανώσεων, τον αγώνα για την αύξηση των υιοθεσιών, ώστε να βρεθεί για όλα τα εγκαταλειμμένα ζωάκια μια ανθρώπινη αγκαλιά».

Θεόδωρος Μουριάδης
Δήμαρχος Καβάλας