«Το κύμα» του 5ου ΓΕΛ Καβάλας γέμισε το θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου

Κατάμεστο το θέατρο, και στις τρεις θεατρικές παραστάσεις που παρουσίασαν οι μαθητές του σχολείου που «ενσάρκωσαν» τον προβληματισμό τους και την αγωνία τους για όσα βιώνουν καθημερινά

«Θέλω να γίνω κάποιος άλλος…» λέει ένας από τους εφήβους πρωταγωνιστές της θεατρικής παράστασης «Το Κύμα» του Ρον Τζόουνς, την οποία το 5ο ΓΕΛ Καβάλας παρουσίασε στο κοινό της πόλης την Πέμπτη 30 και Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023.

Με σαφείς αναφορές στο Γ’ Ράιχ ο καθηγητής ιστορίας Ρον Τζόουνς, μέσα από ένα κοινωνικό πείραμα προσπάθησε να αποδείξει  στους μαθητές του το πόσο εύκολα οι άνθρωποι μπορούν να επηρεαστούν από απολυταρχικούς ηγέτες ή να παρασυρθούν από μία ιδεολογία.

«Όταν ήμουν νέος πάντα ευχόμουν να υπήρχε κάτι με το οποίο θα μπορούσα να ταυτιστώ… Η τάση για τον ατομικισμό και την ιδιώτευση, η διάσπαση της κοινωνίας σε μικρές ομάδες, δεν μπορεί να συνεχιστεί για πάντα. Σε κάποιο σημείο θα βρεθεί ένα τεράστιο κενό. Και τότε ο κίνδυνος θα είναι ότι κάποιος “-ισμός” θα ξεπεταχτεί και θα θελήσει να γεμίσει αυτό το κενό», είχε σημειώσει ο Dennis Gansel, σκηνοθέτης της κινηματογραφικής μεταφοράς του «Κύματος».

Σε ένα κατάμεστο θέατρο, και στις τρεις παραστάσεις τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να «ενσαρκώσουν» τον προβληματισμό τους και την αγωνία τους για όσα βιώνουν καθημερινά αλλά και τη χαρά και τον ενθουσιασμό τους όταν βρίσκουν τόσο δημιουργικούς τρόπους να εκφραστούν και να επικοινωνήσουν

Στην παράσταση συμμετείχαν 22 μαθητές του σχολείου: Απόστολος Αγγελίδης, Αλεξάνδρα Γκίκα, Σοφία Ελμασίδη, Άννα-Ελένη Διαλεκτοπούλου, Θεοδώρα Γλυκοπούλου, Ιωάννης Βογιατζής, Κλειώ Δερβετζή, Θωμάς Καλαιτζής, Βασιλική Πιπερίδου, Γεωργία Ποιμενίδου, Χρύσα Μαντζαροπούλου, Γεώργιος Κοκκίνης, Θεοδώρα Φινδάνη, Ιωάννα Τζιμπίδου, Δέσποινα Ραξενίδου, Χρύσα Προκοπίου, Κυριακή Χαριζάνη, Χαράλαμπος Σισμανίδης, Αναστασία Στεφανίδου, Διονυσία Κεκροπουλου, Αναστασία Θεοφιλίδου και η Ανδριάνα Βραζαλη (τσελο).

Υπεύθυνοι καθηγητές: Παρασκευή Καραπολίδου, Μελίνα Ευθυμιάδου, Κωνσταντίνος Παπανικολάου.

Η διεύθυνση του Σχολείου με ανακοίνωση της ευχαριστεί τον Δήμο Καβάλας και ιδιαίτερα το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας για την παραχώρηση του θεάτρου «Αντιγόνη Βαλάκου» όπως και όλους όσοι τους τίμησαν με την παρουσία τους.