Καβάλα: Σύντομη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με απολυμένους από τα Λιπάσματα και τα Πετρέλαια [βίντεο, φωτογραφίες]

Κατέθεσαν τα αιτήματά τους εν είδει «καλωσορίσματος στην πόλη των απολυμένων»-Τι απάντησε ο Πρωθυπουργός και γιατί έκανε λόγο για «αποφάσεις ερήμην ημών»-Αποδοκιμασίες κατά την ομιλία του

Μετά από διαπραγματεύσεις και κάτω από δρακόντεια αστυνομικά μέτρα, εκπρόσωποι των απολυμένων από τα Λιπάσματα και τα Πετρέλαια Καβάλας κατάφεραν να συναντηθούν για λίγα λεπτά με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, πριν τη σύντομη ομιλία του στο κέντρο της Καβάλας το μεσημέρι της Πέμπτης 27 Απριλίου 2023.

«Είχαμε συναντηθεί στην Ξάνθη. Μιλούσατε για σκάνδαλο και ότι θα ασχοληθείτε εσείς προσωπικά και αμέσως μετά προχώρησαν οι ομαδικές απολύσεις, οι οποίες ακυρώθηκαν στα Δικαστήρια. Παράλληλα, δημιουργήθηκαν παρένθετες εταιρίες οι οποίες δημιουργούν χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία και αυτά γίνονται επί δικών σας ημερών. Περιμένουμε να δράσετε για να μην ξανασυμβούν τέτοια τραγελαφικά γεγονότα», ανέφερε στον Πρωθυπουργό ο Νίκος Βογιατζίδης εκ μέρους των απολυμένων από τα Λιπάσματα Καβάλας.

«Γνωρίζω πόσο πολύπλοκη και πονεμένη είναι η υπόθεση, όπου με άλλο νόμο, άλλης Κυβέρνησης έγιναν όσα συνέβησαν. Δεσμεύομαι ότι θα σεβαστούμε απόλυτα την απόφαση της Δικαιοσύνης και ότι μετά τις εκλογές θα δρομολογήσω μια ακόμη συνάντηση με τους αρμοδίους για να σας πω κάτι πιο συγκεκριμένο», απάντησε ο κ. Πρωθυπουργός.

«Σας καταθέτω την απόφαση δικαίωσης των απολυμένων από τα Πετρέλαια. Αυτήν τη στιγμή η εταιρία αντικαθιστά τους Έλληνες εργαζομένους με Ρουμάνους. Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι ξεκάθαρες και η εταιρία συνεχίζει να λέει ότι θα προχωρήσει κανονικά στα όσα αποφάσισε, έχοντας την κάλυψη της Κυβέρνησης», ανέφερε με τη σειρά του ο Μανώλης Κελαηδάκης εκ μέρους των απολυμένων από τα Πετρέλαια Καβάλας.

«Αυτό δεν υφίσταται. Δεν μπορεί να λέγεται ερήμην ημών», απάντησε ο κ. Μητσοτάκης.

Οι αρκετοί απολυμένοι οι οποίοι βρίσκονταν στο σημείο δεν αποχώρησαν μετά τις προαναφερόμενες συναντήσεις, φωνάζοντας συνθήματα και απαντώντας στις επευφημίες των συγκεντρωμένων για την ομιλία με γιουχάισμα.

Δείτε στο βίντεο από το 9.40 και μετά τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους των Πετρελαίων και των Λιπασμάτων