Καβάλα: Στην τελική ευθεία ο κανονισμός στάθμευσης στη χερσόνησο της Παναγίας

«Πρόκειται για ένα κανονισμό στάθμευσης και όχι απαγόρευσης εισόδου αυτοκινήτων» αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καβάλας, Απόστολος Μουμτσάκης-Τι προβλέπεται για επισκέπτες και κατοίκους

Στην τελική ευθεία του βρίσκεται ο κανονισμός στάθμευσης στη Χερσόνησο της Παναγίας στην Καβάλα εξηγεί στον ALPHA Radio 88,6 ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Καβάλας, Απόστολος Μουμτσάκης. Ο ίδιος μίλησε για τη διαδικασία που απομένει, αλλά και για τις βασικές του μέριμνες τόσο για τους μόνιμους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες.

«Ξεκινά η διαδικασία, έχουν τελειώσει οι διαβουλεύσεις, είναι έτοιμο το σχέδιο για τη στάθμευση στην Παναγία και αυτήν την Πέμπτη θα συζητηθεί στο Τοπικό Συμβούλιο Καβάλας, θα συζητηθεί επίσης στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητα Ζωής, οπότε αν όλα πάνε καλά και πάρει την έγκριση από αυτές τις επιτροπές, την επόμενη φορά που θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο θα είναι ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν έτσι ώστε να παρθεί η απόφαση για τη στάθμευση στη Χερσόνησο της Παναγίας. Πιστεύω ότι επειδή είναι ένα θέμα το οποίο απασχολεί όλους μας, όλες οι παρατάξεις θα πρέπει να βοηθήσουν να βρεθεί μία λύση. Θέλουμε να τελειώνουμε το δυνατόν γρηγορότερα με τον κανονισμό. Ίσως στην πορεία να ακουστούν κάποιες προτάσεις και αν μπορούμε θα τις ενσωματώσουμε στον κανονισμό. Αν και με τις διαβουλεύσεις που έγιναν μέχρι σήμερα ό,τι ήταν να συζητηθεί έχει συζητηθεί και όσες ήταν υλοποιήσιμες προτάσεις ενσωματώθηκαν στον κανονισμό», ανέφερε ο κ. Μουμτσάκης.

«Πρόκειται για ένα κανονισμό στάθμευσης και όχι απαγόρευσης εισόδου αυτοκινήτων στη Χερσόνησο, γιατί ακούστηκε και αυτό. Όλοι θα μπορούν να μπαίνουν με τα αυτοκίνητά τους στη Χερσόνησο, δε θα μπορούνε όμως να σταθμεύουν, θα μπορούν για πολύ μικρό χρονικό διάστημα να σταματήσουν ιδίως οι επισκέπτες των Airbnb. Η στάθμευση θα είναι μόνον για τους μόνιμους κατοίκους οι οποίοι με μία ειδική κάρτα που θα έχουν θα αποδεικνύεται ότι είναι μόνιμοι κάτοικοι. Υπάρχει ειδική πρόβλεψη για την τροφοδοσία των καταστημάτων, για το ξενοδοχείο, για την εκκλησία, για τους μεγάλους σε ηλικία συμπολίτες μας συμπολίτες που κατοικούν εκεί και θα χρειαστεί κάποιος συνοδός για αυτούς να μετακινηθούν, οπότε θα μπορεί να αφήνει το αυτοκίνητό του για λίγη ώρα. Το έχουμε πιάσει το θέμα από πολλές πλευρές 2 χρόνια τώρα και αν κάτι προκύψει που δεν το είχαμε σκεφτεί, θα το συζητήσουμε και θα το ενσωματώσουμε στον κανονισμό», προσθέτει ο αντιδήμαρχος.