Άδοντες και ψάλλοντες εν τη καρδία: Και επίσημα… «άκυρο» από Preisner στην κεντρική εκδήλωση της διοργάνωσης

Ο Πολωνός συνθέτης διεμήνυσε με επιστολή στους διοργανωτές ότι «διαφωνεί με τη σύνθεση των μελών της χορωδίας που επρόκειτο να παρουσιάσουν τα έργα του»! - Με τροποποιημένο πρόγραμμα η συναυλία στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων

Δυστυχώς το ρεπορτάζ του KAVALA POST που ήθελε τον Zbigniew Preisner να τινάζει στον «αέρα» την κορύφωση του «Άδοντες και ψάλλοντες εν τη καρδία» [διαβάστε σχετικά πατώντας εδώ], επιβεβαιώθηκε επίσημα!

Ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Καβάλας Ιωάννης Κακάρας εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά, αναφέροντας ότι ο Πολωνός συνθέτης ακύρωσε οριστικά τη συμμετοχή του στην 7η διοργάνωση των εκδηλώσεων προς τιμήν του Αποστόλου Παύλου.

Η ανακοίνωση Κακάρα αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

«»ΤΜε λύπη σας ανακοινώνουμε ότι ο Πολωνός συνθέτης, Ζμπίγκνιεφ Πράισνερ, όπως μας διαμήνυσε με επιστολή του, δεν επιθυμεί να εμφανιστεί στη σημερινή συναυλία του Φεστιβάλ “Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία”, καθώς διαφωνεί με τη σύνθεση των μελών της χορωδίας που επρόκειτο να παρουσιάσουν τα έργα του.

Η εν λόγω απροσδόκητη αλλαγή δεδομένων που σημειώθηκε την τελευταία στιγμή, καθιστά αδύνατη την υλοποίηση του αρχικού μας προγράμματος.

Η εκδήλωση, ωστόσο, θα πραγματοποιηθεί από τους μαθητές των μουσικών σχολείων, την ίδια ώρα (20:30) και στον ίδιο χώρο (Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων), με έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών.

Ο Διευθυντής
Ιωάννης Κακάρας