«Άδοντες και Ψάλλοντες»: Η τοποθέτηση Μουριάδη για την απουσία του Zbigniew Preisner και η γιούχα για τον Πολωνό συνθέτη [βίντεο]

«Τα παιδιά δε θα σκύβουν το κεφάλι σε κανέναν που το παίζει επαΐων»: Τι είπε ο Δήμαρχος Καβάλας και το χειροκρότημα των παιδιών-Κατάμεστο το Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων για την αποχαιρετιστήρια συναυλία του Φεστιβάλ

Με την αποχαιρετιστήρια συναυλία στο κατάμεστο για 2η συνεχόμενη μέρα Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, πέφτει η αυλαία στο Φεστιβάλ «Άδοντες και ψάλλοντες εν τη καρδία» το βράδυ της Δευτέρας 8 Μαΐου 2023.

Ωστόσο προηγήθηκε η… παραφωνία της απουσίας του Πολωνού συνθέτη, Zbigniew Preisner, ο οποίος αποφάσισε την τελευταία στιγμή να μη λάβει μέρος, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο [διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ και εδώ τη δήλωση του συνθέτη].

Όμως αυτό δεν πτόησε τους μαθητές και τις μαθήτριες των Μουσικών Σχολείων της χώρας και του εξωτερικού οι οποίοι πραγματοποιούν αυτήν την ώρα στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων τη συναυλία με έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών, με παρουσιαστή τον Αλέξη Κωστάλα.

Πριν τη συναυλία, όμως, ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης δεν άφησε ασχολίαστα τα όσα προηγήθηκαν, κάνοντας μια δηκτική τοποθέτηση, ενώ το μαθητικό -και όχι μόνον- κοινό γιούχαρε κατά την αναφορά του κ. Μουριάδη στον Πολωνό συνθέτη.

«Ο κ. Preisner αντί να προσπαθήσει να βελτιώσει κάποια πράγματα στα παιδιά, αφενός μεν τα προσέβαλλε και αφετέρου, να πω ότι αυτό που κάνουμε εμείς δεν το κάνουμε για να προβληθούμε, αλλά το κάνουμε για τα παιδιά. Και φεύγοντας από εδώ, τα παιδιά θα πάρουν και ένα μάθημα: Δε θα σκύβουν το κεφάλι σε κανέναν που το παίζει επαΐων», ανέφερε ο κ. Μουριάδης, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των μαθητών και των μαθητριών.

Τοποθέτηση έκανε και ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αλέξης Πολίτης, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας δε θα μπορούσε να μη στηρίξει ένα τόσο μεγάλο Φεστιβάλ, το οποίο υμνεί την Αγάπη με τη φωνή εκατοντάδων μαθητών και μαθητριών.

Ακούστε τη δήλωση του Δημάρχου Καβάλας

Η τοποθέτηση του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας