«Δε μου έκανε τα χατίρια. Μαλώσαμε για 150 ευρώ»: Τι αναφέρει ο 24χρονος που σκότωσε τη γιαγιά του στο Χρυσοχώρι Καβάλας

Ο 24χρονος κατηγορούμενος δίνει τη δική του εκδοχή για τον άγριο ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου της γιαγιάς του-Τι αναφέρει ο δικηγόρος του κατηγορουμένου, Μανώλης Bονικάκης

Το πρωί της Δευτέρας 14 Μαρτίου 2022 μία γυναίκα 83 ετών βρέθηκε νεκρή μέσα στο ίδιο της το σπίτι, στο Χρυσοχώρι του Δήμου Νέστου [διαβάστε εδώ]. Τη ζωή της άτυχης γυναίκας αφαίρεσε ο ίδιος ο εγγονός της, «για ασήμαντη αφορμή» [διαβάστε εδώ].

Για πρώτη φορά ο 24χρονος κατηγορούμενος δίνει τη δική του εκδοχή για τον άγριο ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου της γιαγιάς του, επειδή δεν του έδωσε… 150 ευρώ.

Ο δράστης αρχικά είχε ισχυριστεί ότι η ηλικιωμένη έπεσε και χτύπησε μόνη της, ωστόσο λίγους μήνες αργότερα -μιλώντας στο Mega μέσα από τη φυλακή- ισχυρίζεται ότι «έγινε κατά λάθος, δεν ήξερα τι έκανα». Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πάνω στα νεύρα μου έγινε αυτό. Μαλώσαμε για 150 ευρώ. Δε μου έδωσε. Θυμάμαι ότι τη χτύπησα. Νευρίασα, πάνω στα νεύρα μου δεν ήξερα τι έκανα», είπε ο 24χρονος κατηγορούμενος.

«Πονάει ακόμα. Με μάλωνε, μου φώναζε, με έβριζε. Με έλεγε “αλήτη”. Δεν μου έκανε τα χατίρια. Όλη μέρα φασαρίες, όλη μέρα καυγάδες. Πιο πολύ αγαπούσε τον πατέρα μου, παρά εμένα. Εγώ δεν είχα υποστήριξη από κανέναν. Ήθελα να σπουδάσω, να κάνω κάτι στη ζωή μου, αλλά με εμπόδιζαν. Να είχα ένα σπιτάκι, τη δουλίτσα μου και να μην εξαρτιέμαι από κανέναν», δήλωσε ο κατηγορούμενος.

Ο εγγονός της άτυχης ηλικιωμένης, όπως λέει ο ίδιος, την ξύπνησε μέσα στη νύχτα, για να της ζητήσει χρήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, όταν εκείνη αρνήθηκε ο χρόνος για την ηλικιωμένη ξεκίνησε να μετρά αντίστροφα, αφού την ξυλοκοπούσε επί ώρες, ώσπου η γυναίκα δεν άντεξε και κατέληξε.

Θυμίζεται πως όταν ο 24χρονος είχε καταλάβει ότι η γιαγιά του δεν ανέπνεε τηλεφώνησε σε ένα γραφείο κηδειών λέγοντας τους ότι η γιαγιά του έπεσε και μάλλον σκοτώθηκε. Ο υπάλληλος του γραφείου κηδειών, υποψιασμένος, του είπε να πάρει τηλέφωνο έναν γιατρό και την Αστυνομία. Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί στο σπίτι αντίκρισαν την ηλικιωμένη γυναίκα άγρια χτυπημένη και ζήτησαν τη συνδρομή του ιατροδικαστή προκειμένου να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τον θάνατο της 83χρονης, ενώ κράτησαν τον 24χρονο στο Αστυνομικό Τμήμα.

Ο ιατροδικαστής που εξέτασε την 83χρονη κατευθείαν ειδοποίησε τους αστυνομικούς ότι η ηλικιωμένη γυναίκα κατέληξε από άγριο ξυλοδαρμό και όχι από πέσιμο όπως ισχυρίστηκε ο 24χρονος εγγονός της. Αξίζει να αναφερθεί πως ο 24χρονος νεαρός αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα, ενώ ο πατέρας του είναι ανάπηρος.

O δικηγόρος του κατηγορουμένου, Μανώλης Bονικάκης, αναφερόμενος στην υπόθεση, υποστήριξε πως ο 24χρονος έχει νοσηλευτεί πέντε φορές σε ψυχιατρική κλινική μετά από καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία.

«Ο νεαρός με βάση τη δικογραφία έχει εγκλειστεί πέντε φορές σε ψυχιατρικές κλινικές, μετά από καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία. Το παιδί έχει βιαστεί από τον πατέρα και τον παππού του από πέντε ετών, όπως και η αδελφή του. Σε αυτήν την υπόθεση η γειτονιά λειτούργησε ως όφειλε και ενημέρωσε την αστυνομία όταν γινόταν κάποιο περιστατικό για ενδοοικογενειακή βία. Οι γιατροί όμως, έχουν ευθύνη. Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και οδηγήθηκε στο ψυχιατρείο. Τι έκαναν οι ψυχίατροι; Γιατί έχω στα χέρια μου γνωματεύσεις που μιλούν για ψυχωσική συνδρομή», ανέφερε ο κ. Βονικάκης.