Ξεκίνησαν τα έργα για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Δράμα-Καβάλα

Το έργο ξεκινά με την κατασκευή του τμήματος Σταυρός-Κρηνίδες μήκους 8,26 χιλιομέτρων, το πρώτο από τα συνολικά τρία τμήματα του αυτοκινητόδρομου

Ένα από τα πιο σημαντικά έργα οδικών μεταφορών στις Περιφερειακές Ενότητες της Δράμας και της Καβάλας είναι ο αυτοκινητόδρομος Δράμα-Καβάλα, η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023, παρουσία του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, Χρήστου Μέτιου, του υφυπουργού Υποδομών, Γιώργου Καραγιάννη, του προέδρου της Εγνατίας Οδού ΑΕ, Γιώργου Κωνσταντόπουλου και του Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρείας, Κωνσταντίνου Κουτσούκου.

Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Χρήστος Μέτιος, ο υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού ΑΕ, Γιώργος Κωνσταντόπουλος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Κωνσταντίνος Κουτσούκος στο εργοτάξιο του έργου

Πιο συγκεκριμένα, ξεκινά από την Εγνατία Οδό ΑΕ η κατασκευή του τμήματος Σταυρός-Κρηνίδες, που είναι το πρώτο από τα συνολικά τρία τμήματα του αυτοκινητοδρόμου. Για την κατασκευή του πρώτου τμήματος, η Διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ διαθέτει 60,7 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας.

Το τμήμα Σταυρός-Κρηνίδες θα έχει μήκος 8,26 χιλιόμετρα και πλάτος 17 μέτρα. Θα διαθέτει δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση με κεντρική νησίδα, ενώ θα περιλαμβάνει επίσης 5 ισόπεδους κυκλικούς κόμβους και μία γέφυρα συνολικού μήκους 93,5 μέτρων.

«Η κατασκευή του έργου αυτού αναβαθμίζει το επίπεδο και την ασφάλεια των οδικών μεταφορών της Δράμας και της Καβάλας και αποτελεί ένα πραγματικά σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Πολύ περισσότερο μάλιστα που αποτελεί τμήμα του διευρωπαϊκού οδικού δικτύου. Η Διοίκησή μας είχε πιστέψει στο έργο αυτό από την πρώτη στιγμή. Για αυτό κάναμε όλες τις αναγκαίες ενέργειες και ενεργοποιήσαμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, ώστε σήμερα η έναρξη υλοποίησης του έργου να είναι πραγματικότητα. Η υλοποίηση του έργου είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας που έχουμε με την Κυβέρνηση της χώρας, το Υπουργείο Υποδομών και την Εγνατία Οδό ΑΕ. Και παρά τις όποιες καθυστερήσεις υπάρχουν εξαιτίας τεχνικών ζητημάτων και διαδικασιών, τα έργα στην περιοχή μας προχωρούν. Έτσι, το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν θετικές ανακοινώσεις και για άλλα σημαντικά έργα στην Περιφέρειά μας», ανέφερε ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Χρήστος Μέτιος.