Η καταγγελία Χλώρου «έκοψε» προσωρινά τις εργασίες καθαρισμού της ακτής Καλαμίτσας από τον Δήμο Καβάλας

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κυριάκος Σταυρίδης-Από αύριο συνεχίζονται κανονικά οι εργασίες καθαρισμού της ακτής

Μια επώνυμη καταγγελία από τον Γιάννη Χλώρο για «παράνομες εργασίες» ήταν η αιτία για να σταματήσουν προσωρινά οι εργασίες καθαρισμού και οι παρεμβάσεις καλωπισμού της ακτής της Καλαμίτσας από τα συνεργεία του Δήμου Καβάλας το πρωί της Πέμπτης 11 Μαΐου 2023, μια διαδικασία η οποία γίνεται κάθε χρόνο ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καβάλας, Κυριάκος Σταυρίδης μετέβη στην Αστυνομική Διεύθυνση της Καβάλας προκειμένου να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινίσεις ότι δε γίνεται κάτι παράπονο, με την υπόθεση να ξεκαθαρίζει και την παραλία να… καθαρίζει από αύριο κιόλας.

«Δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από τους υπαλλήλους του Δήμου που καθάριζαν την ακτή, για να με πληροφορήσουν ότι ήρθε ένα περιπολικό, με τους αστυνομικούς να ζητούν διευκρινίσεις μετά από επώνυμη καταγγελία του Γιάννη Χλώρου. Οι αστυνομικοί ζήτησαν να πάω στο αστυνομικό τμήμα και έτσι έγινε. Εκεί είχαμε μια πολύ καλή συζήτηση για τι ακριβώς κάναμε στην ακτή και κρίθηκε ότι δεν έγινε κάτι παράνομο και πρέπει ο Δήμος να κάνει αυτές τις εργασίες. Από αύριο συνεχίζουμε κανονικά τον καθαρισμό της ακτής», αναφέρει στο KAVALAPOST ο κ. Σταυρίδης.

Διευκρινίζεται, δε, ότι η διαχείριση της ακτής και συνεπώς ο καθαρισμός της και η ασφάλεια και υγεία των χρηστών της αφορά στον Δήμο Καβάλας και όχι στην ΕΤΑΔ.