ΕΚΑΒίτες στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας: Αν δεν κάνουμε κάτι, θα θρηνούμε συνεχώς θύματα

Εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ έθιξε το ζήτημα της αύξησης των τροχαίων και της δύσκολης πρόσβασης των ασθενοφόρων σε πολλά σημεία της πόλης-Ποιες οι προτάσεις του-Σκέψεις να «επανέλθουν» τα κολονάκια στη Βενιζέλου

Παρέμβαση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας 15 Μαΐου 2023 εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Καβάλας, κ. Τσιλικάκης, θέτοντας το θέμα της προσβασιμότητας των ασθενοφόρων σε πολλά σημεία της πόλης -ειδικά στη συνοικία της Παναγίας- αλλά και της αύξησης των τροχαίων, ακόμη και θανατηφόρων και μάλιστα στο κέντρο της πόλης, ζητήματα τα οποία κατέθεσε και με επιστολή προς το Σώμα.

Η δύσκολη, δε, πρόσβαση των ασθενοφόρων μπορεί -όπως είπε- να καταστεί μοιραία σε ένα έκτακτο περιστατικό, προτείνοντας τη σύσταση επιτροπής για να λυθεί το ζήτημα και κυρίως στοχευμένες ενέργειες από όλους τους εμπλεκόμενους, στο θέμα, φορείς.

Τα δε τροχαία έχουν γίνει… μάστιγα στην Καβάλα το τελευταίο διάστημα, με τον Δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη να τονίζει ότι δε φταίνε μόνον οι δρόμοι, αλλά οι μεγάλες ταχύτητες που αναπτύσσουν πολλοί οδηγοί εντός και εκτός αστικού ιστού.

Όσον αφορά στην προσβασιμότητα των ασθενοφόρων, σημείωσε ότι μεταξύ άλλων, υπάρχει η λύση της προμήθειας ενός ασθενοφόρου το οποίο θα μπορεί να περνάει πιο εύκολα από τα στενά σημεία από ό,τι τα συμβατικά, κάτι που θα μελετηθεί αν μπορεί να χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ.

«Με το έργο που θα γίνει στην Κουντουριώτου θα γίνει νησίδα, οπότε τελειώνουν τα διπλοπαρκαρίσματα και θα διευκολυνθεί η ροή των οχημάτων και πραγματικά, στη Βενιζέλου πρέπει να ξαναμπούν τα κολονάκια, με δική μου απόφαση, γιατί αλλιώς δεν μπορεί να δοθεί λύση για τα παρκαρισμένα», σημείωσε ο κ. Μουριάδης.

Ο εκπρόσωπος του ΕΚΑΒ Καβάλας έθεσε και ένα ακόμη ζήτημα ζωής -κυριολεκτικά- ήτοι την αγορά απινιδωτών και την εκπαίδευση των δημοτών για τη χρήση τους και για τη χρήση ΚΑΡΠΑ.