Θάσος: Δεν λένε να… στερέψουν τα αφιερώματα στην Γκιόλα

«Ακόμη περισσότερο αξίζει το κολύμπι σε μία από τις πιο ιδιαίτερες παραλίες της Ελλάδας»: Το αφιέρωμα στη φυσική πισίνα του νησιού

Μεγάλες αμμουδερές ακτές, παραλίες με βότσαλα, ακτές κατάλληλες για θαλάσσια σπορ, ρηχές θάλασσες κατάλληλες για οικογένειες, ακρωτήρια που προσφέρουν υπέροχη θέα και μοναδικά ηλιοβασιλέματα, η ελληνική ακτογραμμή έχει τα πάντα. Έχει, επίσης και ορισμένα σημεία όπου η φύση μοιάζει να έγινε «μηχανικός» και να δημιούργησε σημεία που συγκρίνονται (και μάλλον ξεπερνούν) τις ωραιότερες πισίνες των καλύτερων luxury resorts.

Το protothema.gr παρουσιάζει ορισμένες από αυτές, με… κολυμβητικά και θαλάσσια κριτήρια, μέσα στις οποίες είναι και η Γκιόλα της Θάσου, ενώ τη λίστα συμπληρώνουν: Σαρακήνικο (Μήλος), Γάλα, (Άνω Κουφονήσι), Πισινά (Άνω Κουφονήσι), Καλυψώ (Ρέθυμνο), Πισίνα (Μούρτος Θεσπρωτίας) και Σεϊτάν Λιμάνια (Χανιά).

Το αφιέρμωα στην Γκιόλα

Από τις πλέον φωτογραφημένες παραλίες της Ελλάδας η Γκιόλα είναι σίγουρα η πιο εντυπωσιακή παραλία της Θάσου, ενός νησιού με πολύ μεγάλο ανταγωνισμό στον συγκεκριμένο τομέα.

Η Γκιόλα αποτελεί μία φυσική πισίνα την οποία έφτιαξαν τα βράχια. Για να φτάσετε εδώ, θα χρειαστεί να οδηγήσετε σε χωματόδρομο 3-4 χιλιομέτρων, ενώ θα ακολουθήσει και μία σύντομη, αλλά αρκετά δύσβατη διαδρομή με τα πόδια. Να σημειωθεί επίσης πως η Γκιόλα δεν είναι το πλέον κατάλληλο μέρος για οικογένειες με μικρά παιδιά εξαιτίας του απότομου και τραχιού εδάφους των βράχων.

Όλα αυτά όμως δεν πρέπει να σας αποθαρρύνουν από το να έρθετε εδώ, καθώς και μόνο η φωτογράφιση αυτού του απόκοσμου τοπίου αξίζει την όποια κούραση. Ακόμη περισσότερο αξίζει το κολύμπι σε μία από τις πιο ιδιαίτερες παραλίες της Ελλάδας. Δεν είναι τυχαίο ότι και η μυθολογική εξήγηση για τη δημιουργία της είναι ότι ο Δίας ήθελε να φτιάξει μία φυσική πισίνα για να κάνει το μπάνιο της η θεά της ομορφιάς, η Αφροδίτη.

*Photo: Shutterstock