ΠΕ Καβάλας: Νέο αντλητικό συγκρότημα στο αντλιοστάσιο της Πέρνης

Το νέο υπερσύγχρονο και μεγάλης παροχής συγκρότημα που κόστισε 30 χιλιάδες ευρώ θα εξυπηρετήσει περίπου 300 αγροτών της περιοχής και περίπου 2.500 στρεμμάτων

Ενα υπερσύγχρονο και μεγάλης παροχής αντλητικό συγκρότημα, αξίας 30 χιλιάδων ευρώ προμηθεύτηκε η ΠΕ Καβάλας και τοποθετήθηκε στο αντλιοστάδιο της Πέρνης, προκειμένου να εξυπηρετήσει 300 αγρότες της περιοχής και να συμβάλει στην καλύτερη άρδευση περίπου 2.500 στρεμμάτων.

H ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας Καβάλας αναφέρει:

«Σας ενημερώνουμε ότι κατόπιν έγκρισης διαβαθμιδικής σύμβασης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τον Δήμο Νέστου, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων ΠΕ Καβάλας με την άμεση συνεργασία και συνδρομή του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Αλέξη Πολίτη, ολοκλήρωσαν το έργο της προμήθειας ενός υπερσύγχρονου και μεγάλης παροχής αντλητικού συγκροτήματος στο αγρόκτημα της Πέρνης, προϋπολογισμού 30.000,00 € με ΦΠΑ.

Το αντικείμενο του έργου αφορά, την προμήθεια αντλητικού συγκροτήματος με τον αντίστοιχο ηλεκτροκινητήρα και Inverter, και νέο ηλεκτρολογικό πίνακα. Παράλληλα ο Δήμος Νέστου ανέλαβε την εκτέλεση εργασιών εγκατάστασης νέου δικτύου, το οποίο θα συνεργάζεται με το υπάρχον προκειμένου να επιτευχθεί η άρδευση του αγροκτήματος της Πέρνης, και η εξυπηρέτηση περίπου 300 αγροτών της περιοχής και περίπου 2.500 στρεμμάτων.

Επιπλέον η χρονική στιγμή της υλοποίησης της παρέμβασης έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού έρχεται στην έναρξη της ποτιστικής περιόδου και θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημα της έλλειψης νερού για την άρδευση των καλλιεργειών της περιοχής.

Οι σημαντικές παρεμβάσεις για την αναβάθμιση των υποδομών του πρωτογενούς τομέα αποδεικνύουν την αγαστή συνεργασία μεταξύ των φορέων, προς όφελος των συμπολιτών μας και θα συνεχιστούν προκειμένου να εξυπηρετήσουμε τους παραγωγούς μας, να τονώσουμε την αγροτική οικονομία των περιοχών ευθύνης μας και να συντελέσουμε στην βελτίωση των τοπικών παραγόμενων αγροτικών προϊόντων».