Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Πρίνου Θάσου: Οι ώρες επισκέψεων στη Μονή και η διαμαρτυρία για το οδικό δίκτυο

Μετά από πιέσεις κατοίκων και πιστών το πρόβλημα αποκαταστάθηκε προσωρινά, αλλά όχι οριστικά-Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ιεράς Μονής

Η Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Πρίνου Θάσου τους επόμενες 4 μήνες θα είναι ανοιχτή καθημερινά για τους πιστούς, ανακοινώνοντας το πρόγραμμα λειτουργίας της.

Ωστόσο εκ της Ιεράς Μονής επισημαίνεται το πρόβλημα του οδικού δικτύου (Μικρό Καζαβήτι-Ιερά Μονή αγίου Παντελεήμονος), ένα πρόβλημα το οποίο όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, μετά από πιέσεις των κατοίκων αποκαταστάθηκε προσωρινά προκειμένου φέτος να εξυπηρετηθούν οι πιστοί οι οποίοι θα φτάνουν με τα οχήματά τους, ωστόσο χρήζει οριστικής λύσης το συντομότερο δυνατόν.

Η ανακοίνωση της Ιεράς Μονής

Από την Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Πρίνου ανακοινώνεται ότι για τη θερινή περίοδο Ιουνίου, Ιουλίου Αυγούστου και Σεπτεμβρίου η ιερά Μονή θα είναι ανοικτή για τους προσκυνητές κάθε ημέρα, σύμφωνα με το κάτωθι πρόγραμμα.

Αναφορικά με το χρόνιο και σε εκκρεμότητα πρόβλημα του οδικού δικτύου (Μικρό Καζαβήτι-Ιερά Μονή αγίου Παντελεήμονος) ενημερώνουμε το χριστεπώνυμο πλήρωμα της τοπικής Εκκλησίας ότι εδώ και έναν χρόνο γίνεται προσπάθεια, προκειμένου να αποκατασταθεί πλήρως.

Πολλές οι δυσκολίες, πολλοί οι αρνητικοί σχολιασμοί και τα παράπονα των κατοίκων του νησιού. Δυστυχώς αυτό που κυριαρχούσε τα τελευταία
χρόνια ήταν η μεταβίβαση των ευθυνών των αρμοδίων φορέων για την υλοποίηση του έργου.

Εφέτος με τις ανιδιοτελείς προσπάθειες των κατοίκων του νησιού, οι οποίοι εκφράζουν πάντοτε με αγάπη και ευλάβεια την τιμή τους στον Άγιο και ιατρό της πίστεώς μας έγινε συνεννόηση με τους εργολάβους του έργου και μετά από πιέσεις αποκαταστάθηκε προσωρινά, προκειμένου για εφέτος το
καλοκαίρι να εξυπηρετούνται τα οχήματα.

Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δόθηκε οριστική λύση σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, για το οποίο ευελπιστούμε να έχει αίσια έκβαση και να προγραμματισθεί η άμεσος αποκαταστάση αυτού το συντομώτερον δυνατόν και με τον ασφαλέστερο τρόπο.

H Ιερά Μονή αποτελεί πνευματικό καταφύγιο δοκιμαζομένων καὶ ασθενούντων ανθρώπων από όλη την Ελλάδα, την οποία περιέβαλον και περιβάλλουν πάντοτε με πολύ σεβασμό και αγάπη οι κάτοικοι της Νήσου.

Οι μέρες και οι ώρες λειτουργίας της Ιεράς Μονής

  • Δευτέρα έως Παρασκευή: Πρωί από τις 09:00 έως και τις 14:30
    Απόγευμα από τις 18:00 έως τις 20:00
  • Σάββατο: Πρωί από τις 08:00 έως και τις 14:30
    Απόγευμα από τις 18:00 έως τις 20:00
  • Κυριακή: Πρωί από τις 11:30 έως 14:30
    Απόγευμα από τις 18:00 έως τις 20:00

Κάθε Σάββατο πρωί 08:00-10:00 θα τελείται ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Κάθε Κυριακή απόγευμα στις 18:00 θα τελείται η Ιερά Παράκληση προς τον άγιο και ιαματικό Παντελεήμονα.